Pariskunnille

Ideoita, vinkkejä ja suosituksia parisuhdelomaan Mäntyharjussa. Tule retkeilemään ja rentoutumaan tai vietä laatuaikaa rakkaasi kanssa jossakin mökkikohteistamme.

Vapaat majoituskohteet löydät majoituksen superhausta

Elämysmajoitus

Elämysmajoitus

Jos haette jotain vähän erikoisempaa, niin miltäpä kuulostaisi Glamping, eli luksusteltta järvimaisemissa taikka Jurtta metsän keskellä, mutta silti mukavan ajomatkan päässä keskustasta ja Repoveden kansallispuistosta?

Mökit ja huvilat

Mökit ja huvilat

Hakusessa irtiotto arjesta luonnon keskelle omaan rauhaan? Se on kyllä kumma, miten ihan muutamakin päivä yhdessäoloa mökillä kahdestaan saa ihmeitä aikaan. On aikaa katsella toista silmiin ja saunoa yhdessä. Eikä se järvivesi tai takkatulen loimukaan pahaa tee…

Vuokrasaunat ja paljut

Vuokrasaunat ja paljut

Ei sitä turhaan sanota, että saunominen on kuin meditaatiota. Sauna rauhoittaa, hiljentää, elvyttää ja voimauttaa. Tuo meidät yhteen ja ravitsee. Niin mieltä kuin ruumistakin. Tutustukaa saunoihin, tulkaa saunapäiviin tai vuokratkaa teille kahdelle oma palju jos majoitutte jossakin vuokrahuvilassa tai -mökissä!

Luontoretkelle

Luontoretkelle

Käykää Teerniemen kallioilla, kävelyllä Citypatikalla tai Repoveden kansallispuistossa. Lapinsalmen ylikulkusillalle voi muuten viedä rakkauslukon! Moni tykkää myös pelata padelia, heittää frisbeegolfia ja liikkua urheilualueen maastoissa. Meillä voitte myös maastopyöräillä ja meloa. Talvella on hyvät hiihtoladut .

Tulkaa tapahtumiin! 

Tulkaa tapahtumiin! 

Mäntyharjussa järjestetään vuosittain kymmeniä tapahtumia taiteen, musiikin, urheilun ja luonnon ystäville. Ilokuvafestivaali, Olutfestivaali, Pimeät markkinat, Wanhan Ajan Joulu ja monet muut tapahtumat houkuttavat meille vuosittain kylään väkeä.

Häät tai valat?

Häät tai valat?

Mitäpä jos menisitte kihloihin, naimisiin tai suorittaisitte vihkivalojen uusimisen luontokirkolla? Pitkospuut, kaarisilta ja järvimaisemat. Vieressä kaunis kirkkomme tien toisella puolella maankuulu Taidekeskus Salmela.

Päiväretkelle

Päiväretkelle

Päivässä ehdit patikoida Citypatikan, tutustua Taidekeskus Salmelaan, tehdä Kurkilahden kävelykierroksen, kahvitella ja käydä ostoksilla Mäntyharjun keskustassa.

Ostokset

Ostokset

Kiertäkää putiikit, pienet puodit ja erikoisliikkeet sekä käykää ihmeessä myös Reissukirppiksellä. Kesällä on myös Pop Up-kauppoja ja tilapuoteja. Linkin takana ideoita päiväretkiin Mäntyharjussa. Tule tekemään löytöjä ja hyödynnä savolainen vieraanvaraisuus.

Kahville ja syömään

Kahville ja syömään

Mäntyharjussa on monta hyvää kesäkahvilaa ja ravintolaa, joista muutamat ovat avoinna talviaikaankin. Kahviloissa, ravintoloissa ja panimolla Nilkossa järjestetään myös erilaisia konsertteja. Muista myös viemiset ja tuomiset lähitilojen tuotteista. Kesäaikaan kannattaa tutustua myös tilapuoteihin!

Museoon (kesä)

Museoon (kesä)

Meillä on viisi museota ja osaan niistä, kuten Miekankosken uittomuseolla, voi myös meloa. Iso-Pappilalla voi pelata mobiilipakopeliä ympäri vuoden ja Woikosken Automuseon yhteydessä on upea Woikoski Feeling.

Golfaamaan (kesä)

Golfaamaan (kesä)

Volagolfin viheriöille voit hioa puttauksia ja saat halutessasi myös opastusta tekniikkaan. Vola Golf järjestää myös kilpailuja ja muita golf-tapahtumia. Ja mikä parasta, jos hermot eivät riitä kumppania opastamaan, niin heiltä löytyy opastusta.

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela on suosittu kohde (kesäaikaan) pariskuntienkin keskuudessa. Taiteen lisäksi on paljon konserttitarjontaa. Ruokailu onnistuu Ravintola Kesäheinässä. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo kannattaa katsastaa myös (siellä on myös rakkauspuisto). Talvella voi käyskennellä veistospuistossa ja piipahtaa läheisellä luontokirkolla.

Tutustu myös

Luonto ja retkeily

Näe ja koe

Elämysmajoitus

Aktiviteetit

Tule junalla

Viikonlopukurssit

Syksyn opastetut retket

Kaikki blogivinkit