Lähiruoka ja tilat

Mäntyharjussa on useita palkittuja lähiruokatiloja, joilla on suoramyyntiä myös tiloilla. Kuvalan ja Vierulan tilan tuotteita löydät ympäri vuoden S-marketilta ja K-Supermarketilta. Lähes kaikkien tilatuottajiemme herkut ja jäsenkahvilamme, Kahvila Kaneliässän maistuvat leivonnaiset löydät myös Reko Mäntyharjusta torilta. Tilat järjestävät myös erilaisia tapahtumia. Kesäaikaan suosittelemme ehdottomasti tutustumaan myös palkittuun Koirakiven lähiruokakierrokseen!

Vierulan tila

Vierulan tila

Vierulan tilalla kypsyy makeita mansikoita ja vadelmia sekä monipuolisesti kesävihanneksia kuten uutta perunaa, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa, hernettä ja varhaiskaalia. Tilalla on oma verkkokauppa, itsepalvelukioski 24/7 ja tilatuotteita kesäaikaan myynnissä myös Mäntyharjun keskustassa.

Kuvalan liha

Kuvalan liha

Perhetila tuottaa mureaa viljapossun lähilihaa Mäntyharjun Voikoskella. Tilalla on pieni possula ja oma teurastamo. Lihat leikataan käsityönä ja kuljetetaan tuoreena suoraan myyntiin. Lihaa on saatavilla tilapuodin lisäksi päivittäistavarakaupoista. Tuotteilla on D.O.Saimaa -alkuperämerkki.

Hinkkuri Higland

Hinkkuri Higland

Ylämaankarjan lihatuotteita suoraan perhetilalta. Tilan lisäksi tuotteita on saatavilla eri tapahtumissa sekä sovituista toimituspaikoista ja REKO-renkaiden jakelupisteistä. Tilalla järjestetään myös haikkusafareita. Kuva: heidikristiina.fi.

Leskelä Highland

Leskelä Highland

Highland cattle rotua kasvattava luomutila Koirakivessä. Tilapuodissa myös Vierulan tilan pakastemarjoja. Tilalla voi myös tutustua eläimiin. Tilapuoti palvelee myös talviaikaan, katso lisätietoa linkistä alta

Antinmäen tila

Antinmäen tila

Antinmäen tila on monipuolinen maaseutuyritys, jonka päätuotantosuunta on suomalaisen maidon tuottaminen. Antinmäen tila on mukana Koirakiven lähiruokakierroksella, joten kesälauantaisin tilan maitobaarissa myydään tilan omaa, lämpökäsittelemätöntä raakamaitoa. Maitobaarin aukiolo kannattaa aina tarkistaa etukäteen!

Heilukankaan Tyrni

Heilukankaan Tyrni

Heilukankaan tilan tyrnit kasvavat Mäntyharjun Nurmaan kylässä, kirkasvetisen Vuohijärven rannalla. Tyrni on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain ja sisältää runsaasti erilaisia vitamiineja. Heilukankaan tyrnistä on valmistettu herkullista glögiä, lisäaineetonta tyrnitäysmehua, täyteläistä tyrnihilloa ja terveellistä tyrnijauhetta. Tyrnituotteita on saatavana paikallisista ruokakaupoista, myyntitapahtumista ja sovitusti suoramyyntinä.

REKO-jakelut Mäntyharjun torilla vaihtuvina perjantai-päivinä

REKO-jakelut Mäntyharjun torilla vaihtuvina perjantai-päivinä

Reko tarkoittaa suomeksi Reilua kuluttamista. Asiakkaat tilaavat ruokaa suoraan lähituottajilta ilman välikäsiä! Saat ostaa tuoretta ja paikallista ruokaa edullisesti. Jakelupiste on yleensä Mäntyharjun torilla. Seuraavat jakelupäivät ovat Reko-isänpäivä, pe 10.11.2023 klo 17.30-17.50 ja Kinkkureko ke 20.12. klo 16-18. Kuva: Vierulan tila.

Koirakiven lähiruokakierros on paikallista parhaimmillaan!

Koirakiven lähiruokakierros on paikallista parhaimmillaan!

Neljän lähiruokayrittäjän järjestämä tilapuotikierros Mäntyharjun maalaismaisemissa. Kierros on toteutettavissa aina kesälauantaisin omatoimisesti. Ehdottomasti suosittelemme tähän tutustumaan! Kuva: Koirakiven lähiruokakierros.

Verkkokaupat ja ajankohtaista

Kinkkureko Mäntyharjun torilla keskiviikkona 20.12. klo 16-18

Heilukankaan Tyrni -tuotteet joulukierroksella 2023

Vierulan tilan verkkokaupasta oman tilan lisäksi lähitilojen tuotteita

Ravintola Rosmarin käyttää lähitilojen raaka-aineita ravintolassaan

Kuvalan liha sai arvostetun D.O. Saimaa tuotemerkin

Tapaa tuottajia Joulutorilla lauantaina 2.12.2023