Lähiruoka ja tilat

Mäntyharjussa on useita palkittuja lähiruokatiloja, joilla on suoramyyntiä myös tiloilla. Kuvalan ja Vierulan tilan tuotteita löydät ympäri vuoden S-marketilta ja K-Supermarketilta. Tilat järjestävät myös erilaisia tapahtumia. Kesäaikaan suosittelemme tutustumaan myös palkittuun Koirakiven lähiruokakierrokseen!

Vierulan tila

Vierulan tila

Vierulan tilalla kypsyy makeita mansikoita ja vadelmia sekä monipuolisesti kesävihanneksia kuten uutta perunaa, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa, hernettä ja varhaiskaalia. Tilalla on oma verkkokauppa, itsepalvelukioski 24/7 ja tilatuotteita kesäaikaan myynnissä myös Mäntyharjun keskustassa.

Kuvalan liha

Kuvalan liha

Maakuntien parhaat -tuotemerkin omaava tila tuottaa mureaa suomalaista viljapossun lihaa, jota on saatavilla tilapuodin lisäksi päivittäistavarakaupoista. Mäntyharjun vehmaissa maisemissa Voikoskella sijaitsevan sukutilan juuret ulottuvat aina 1800-luvulle sakka.

Hinkkuri Higland

Hinkkuri Higland

Ylämaankarjan lihatuotteita suoraan perhetilalta. Tilan lisäksi tuotteita on saatavilla eri tapahtumissa sekä sovituista toimituspaikoista ja REKO-renkaiden jakelupisteistä. Tilalla järjestetään myös haikkusafareita.

Leskelän tila

Leskelän tila

Highland cattle rotua kasvattava luomutila Koirakivessä. Tilapuodissa myös Vierulan tilan pakastemarjoja. Tilalla voi myös tutustua eläimiin.

Antinmäen tila

Antinmäen tila

Monipuolinen maaseutuyritys, jonka päätuotantosuunta on korkealaatuisen, suomalaisen maidon tuottaminen. Lisäksi tila tuottaa lihaa, elinvoimaisia vasikoita lihatiloille ja jalostuseläimiä.

Sarin tuorepuoti

Sarin tuorepuoti

Mäntyharjulla Hietaniemessä sijaitseva pieni tilapuoti. Myynnissä on mm. juureen leivottua leipää.

Koirakiven lähiruokakierros

Koirakiven lähiruokakierros

Neljän lähiruokayrittäjän järjestämä tilapuotikierros Mäntyharjun maalaismaisemissa. Kierros on toteutettavissa aina kesälauantaisin omatoimisesti.

REKO-jakelurinki

REKO-jakelurinki

Reko tarkoittaa suomeksi Reilua kuluttamista. Asiakkaat tilaavat ruokaa suoraan lähituottajilta ilman välikäsiä! Saat ostaa tuoretta ja paikallista ruokaa edullisesti. Jakelupiste on yleensä Mäntyharjun torilla.