Luontolomalle M√§ntyharjuun ‚Äď Poimi vinkit!

Ota irtiotto arjesta ja suuntaa M√§ntyharjun upeisiin j√§rvimaisemiin luontolomalle ‚Äď Koe Repoveden kansallispuisto, nauti luontoel√§myksist√§ ja rentoudu saunan l√§mm√∂ss√§.

Tai tule m√∂kille ‚Äď Koe pimenev√§ ilta ja mets√§n rauha.

#visitmäntyharju

Päiväretki Repoveden kansallispuistoon

Päiväretki Repoveden kansallispuistoon

Pikku Lapiksikin kutsuttu puisto on korkeuserojensa vuoksi erityisen kaunis juuri ruskan aikaan. Erityisen kuvauksellisia ovat mm. Katajavuori, Mustalamminvuori ja Olhava. Luvassa jylhiä vuoria ja upeita maisemia. Junat pysähtyvät Hillosensalmella 28.10. saakka.

Sauno arki kauemmas!

Sauno arki kauemmas!

Erikoisuutenamme on kuvassakin näkyvä Matkoslammen maksuton erämaasauna. Sauna on toiminut tukikohtina erilaisiin rentoihin saunahetkiin jo lähes 10 vuotta. Muitakin saunakohteita meillä on. Koostimme matkailijoille sopivia vinkkejä saunoista blogiimme.

Anna järviluonnon vapauttaa aistisi

Anna järviluonnon vapauttaa aistisi

Täällä päin ei ole valosaasteita, eikä hälinää. Lähde järvelle, nauti tulen loimusta laavulla, kuuntele luonnon ääniä ja anna itsellesi aikaa rentoutua ja voimautua. Iltojen hämärtyessä on ihana ihan vain ollakin ja katsella tähtitaivasta, kun lumikaan ei vielä valaise maisemaa.

Pyöräseikkailu junamatkan päässä

Pyöräseikkailu junamatkan päässä

Ota lempimaasturisi mukaan junaan ja suuntaa Mäntyharjun upeille maastopyöräreiteille. Pisin ja monipuolisin reiteistämme sijaitsee Mäntyharjun kuntakeskustan ja Repoveden kansallispuiston välillä. Reitti on muuten Vuoden retkikohde-palkittu kokonaisuus.

Melontaloma

Melontaloma

Lähde tutustumaan Haukkavuoren tarinaan, melo Hallan tukiuittoreitillä tai tutustu viisi järveä kiertävään erämaamaiseen Keisarinlähteen kierrokseen. Mäntyharjussa myös melontareiteillä on oma uniikki tarinansa. Mäntyharjun melontakeskukselta vuokraat laadukkaat välineet melontaelämyksiin ja saat lisää vinkkejä!

Viikonloppukurssit

Viikonloppukurssit

Ota hetki aikaa itsellesi tai tule viihtymään viikonloppukurssin pariin Mäntyharjuun. Poimimme sinulle tulossa olevia kursseja Mäntyharjun kansalaisopiston tarjonnasta. Majoitu mukavasti kurssin ohessa, kahvittele, kierrä pieniä putiikkejamme, piipahda laavulla tai jossakin luontokohteissamme, kurkkaa kirpputorin tarjonta ja käy iltakävelyllä Rantareitillä.

Ihanat rantamökit ja huvilat

Rentoa yhdessäoloa perheen kanssa tai rauhallinen irtiotto kahdestaan? Mökillä aikaa voi viettää saunaa lämmitellen, lähiluonnossa retkeillen, yhdessä pelaillen tai vaikka veneillen. Moni käy myös päiväretkellä Mäntyharjun keskustassa ja Repoveden kansallispuistossa. Suurin osa mökki- ja huvilakohteistamme sijaitsevat järven rannassa.

Kahville ja syömään

Vietä herkutteluhetki joissakin pienistä kahviloistamme tai nauti maistuva kotiruokalounas joissakin ravintoloistamme. Mutkatonta nautiskelua, laadukkaita tuotteita ja vieraanvaraista paikallisuutta. Tätä kaikkea on meidän Mäntyharju!

Mitä tehdä lasten kanssa?

Viettäkää päivä Metsäleikkipuistossa tai Repoveden kansallispuistossa tai tehkää päiväretki jollekin laavuistamme. Tai ehkä jokin näistä; Frisbeegolf, Skeittiparkki, Kisalan kiipeilyseinä tai Geokätköt? Tai varaa monitoimihallistamme Kisalasta koko volttimonttu! Meillä on myös mainio elokuvateatteri Kino, jossa on laadukas elokuvasali ja elokuvia aina viikonloppuisin.

Tapahtumat, käyntikohteet ja kulttuuri

Suurimpien tapahtumien ollessa ohitse, on aikaa keskittyä pienempiin yhdessäolon hetkiin. Mäntyharjun tapahtumiin ovat tervetulleita aina myös matkailijat. Tapahtumakalenterin löydät kunnan verkkosivustolta: mantyharju.fi/tapahtumat.

Luontoelämykset & aktiviteetit

Ota irtiotto arjesta ja suuntaa M√§ntyharjun upeisiin j√§rvimaisemiin ‚Äď Koe Repoveden kansallispuisto, nauti luontoel√§myksist√§ ja rentoudu saunan l√§mm√∂ss√§. Olet l√§mpim√§sti tervetullut vieraaksemme, tulitpa sitten yksin, kaksin tai porukalla. Meilt√§ l√∂yd√§t tekemist√§ my√∂s lasten ehdoilla.

Parhaat patikointireitit Mäntyharjussa

Parhaat patikointireitit Mäntyharjussa

Tule patikoimaan luonnonkauniisiin järvi- ja harjumaisemiimme. Pisin reiteistämme johdattaa sinut aina Repoveden kansallispuiston erämaisiin maisemiin saakka.

Opastetut luontoretket Mäntyharjusta

Opastetut luontoretket Mäntyharjusta

Reissupolun retket suuntautuvat Mäntyharjun laavukohteisiin, Mikkelin Neitvuorelle sekä Repoveden kansallispuistoon.

Geokätköily

Geokätköily

Geokätköilyn tarkoitus on liikuttaa ja esitellä nähtävyyksiä, luonto- tai muita erikoisia kohteita. Geokätköjä voit löytää Mäntyharjulta maastopyörä- patikointi- sekä melontareittiosuuksien varrelta. Osa kätköistä on todella vaivalla toteutettuja!

Frisbeegolf

Frisbeegolf

Frisbeegolf on vuosi vuodelta suositumpi liikuntalaji, jota voit harrastaa Mäntyharjussa mm. Rantapuistossa sekä Pappilassa. Harrastajat suosivat metsärataa Iso-Pappilan tuntumassa, joka sijaitsee historiallisen kirkonkylän miljöön tuntumassa.

Parhaat luontoreitit ja retkeilyvinkit

Parhaat luontoreitit ja retkeilyvinkit

Tule mökkeilemään, maastopyöräilemään, patikoimaan, melomaan, kalastamaan, suppailemaan, golfaamaan, hiihtämään, lumikenkäilemään ja rentoutumaan upeisiin järvimaisemiimme!

16 parasta päiväretkivinkkiä

16 parasta päiväretkivinkkiä

Päivässä ehdit patikoida Citypatikan, tehdä Kurkilahden kävelykierroksen, kahvitella ja käydä ostoksilla Mäntyharjun keskustassa. Kesäaikaan suosittelemme tietenkin myös Taidekeskus Salmelaa. Salmelan ulkoalueilla saa katsella veistospuiston taidetta ja huvimajoja kaikkina vuodenaikoina.

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Tulemaan Mäntyharjuun junalla, katsastamaan ryhmiä kiinnostavat kohteet, tutustumaan yritysverkostoomme enemmän tai tietämään miten meille pääsee!