Yritykset

Kaikki VisitMäntyharju ry:n jäsenyritykset ovat sitoutuneet yhteisiin arvoihimme, joita ovat avoimuus, luotettavuus, rehellisyys, yhteisöllisyys, asiakkaan onni, tahto kehittyä, toistemme arvostus ja tahto palvella asiakasta. Tervetuloa meille kylään!

Jäsenyrityksemme ovat alla aakkosjärjestyksessä.

B&B Pinus

B&B Pinus

B&B Pinus on pieni ja tunnelmallinen aamiaismajoitus Mäntyharjulla. Olemme lähellä keskustaa ja rautatieasemaa, matkaa molempiin n. 1km. Sijaitsemme Mäntyharju-Repovesi alkupisteen läheisyydessä. B&B Pinuksessa on kaksi kauniisti entisöityä huonetta päärakennuksessa sekä kesäkäytössä kaksi valoisaa aittahuonetta. Päärakennuksen huoneet sijaitsevat entisessä ratamestarin talossa, huoneista järvinäkymät. Majoituselämykseesi meillä saat mukavan yösijan, leppoisaa palvelua ja runsaan aamupalan.

Griffin Events Finland Oy

Griffin Events Finland Oy

Griffin Events Finland Oy:n taustalla on neljä mäntyharjulaista yrittäjää, joilla on kiinnostus kestävyysurheiluun. Griffin Events Finlandilla on tavoitteena järjestää laadukkaita urheilu- ja seikkailutapahtumia Mäntyharjulla, alueen huikeiden puitteiden hyödyntäminen ja tuoda elämää ja euroja maaseudulle.

Hinkkuri Highland

Hinkkuri Highland

Valmiit ylämaankarjan lihatuotteet ja arjen elämykset suoraan perhetilalta mäntyharjulla! Myymme ylämaankarjan lihatuotteet aina suoraan tilalta kuluttajille, käyttövalmiina ja ilman hävikkiä. Lihan käsittelyn huippuammattilainen on leikannut tai jalostanut ja muotoillut tuotteen valmiiksi pannulle tai grilliin. Voit tutustua eläimiin tilalla käydessä sekä Haikkusafarilla. Kun lihan laadulla on väliä, valintasi on Hinkkuri Highland. Tilan lisäksi tuotteita on saatavilla eri tapahtumissa sekä sovituista toimituspaikoista, ml. lähialueen REKO-renkaiden jakelupisteet. Otamme vastaan myös ennakkovarauksia.

Honkaniemen Huvilat

Honkaniemen Huvilat

Tervetuloa luomaan yhteisiä muistoja, rentoutumaan, virkistymään ja nauttimaan mukavasta ja huolettomasta mökkilomasta hyvin varustetuilla ja viihtyisillä vuokrahuviloillamme Mäntyharjulla! Huvilat sijaitsevat siten, että lomaillessasi suuremman seurueen kanssa, voit vuokrata käyttöösi, vaikka kaikki kolme Peruveden huvilaa tai molemmat Pyhäveden huvilat. Kauppa- ja ravintolapalvelut löytyvät vain varttitunnin automatkan päässä. Tunnin ajomatkan säteellä löytyy ohjattuja luonto- ja liikunta-aktiviteetteja sekä kulttuurielämyksiä, nähtävyyksiä, tapahtumia ja ostosmahdollisuuksia hyvin monenlaiseen makuun ja tarpeeseen ympäri vuoden.

Honkalomat

Honkalomat

Honkalomien huvilat sijaitsevat Mäntyharjun reittiin kuuluvan kalaisan, kirkasvetisen Juolasveden rannalla. Hulppeat maisemat, oma rauha ja luonnonläheisyys luovat mainiot edellytykset lomailuun ja virkistäytymiseen. Huviloiden välittömässä läheisyydessä oleva vaihteleva monimuotoinen metsä tarjoaa erinomaiset marjastus-, sienestys- ja ulkoilumahdollisuudet. Kalastuksesta kiinnostuneille järjestetään kalastusluvat. Maatilalla harjoitetaan huviloiden vuokrauksen lisäksi mansikan luomuviljelyä ja suoramyyntiä.

Huoneistomajoitus Unelma

Huoneistomajoitus Unelma

Unelma on viihtyisä hotellitasoinen majoituskohde 1–7 henkilölle Mäntyharjun keskustassa, kaikkien retkeilyreittien, juna-aseman ja torin tuntumassa. Matkailijalla on käytössään koko 75 m2 huoneisto omakotitalomme 3. kerroksessa, omalla sisäänkäynnillä, avaimilla ja pysäköintialueella. Meiltä saat myös opastettuja luontoretkiä, retkeilyvälineitä lainaan ja hierontaa talon 1. kerroksen hierontavastaanotolta. Wifi, Netflix, valmiiksi pedatut vuoteet ja pyyhkeet kuuluvat hintaan. Lemmikit ovat tervetulleita ilman lisämaksua.

Hietasen Lomamökit

Hietasen Lomamökit

Hietasen lomamökit sijaitsevat Mäntyharjulla, Vuohijärven rannalla. Mökit 1–4 on tehty ympärivuotuiseen käyttöön, jokaisessa mökissä on sähköt. Mökkien varustelutaso on korkea. Ranta on hiesua eli se sopii hyvin uimarannaksi.

Kapiaisen lomamökit

Kapiaisen lomamökit

Tasokkaat ja viihtyisät mökkimme sijaitsevat Mäntyharjun Halmeniemellä, Kukasjärven ja Korpijärven rannoilla. Yhdentoista mökin valikoimasta löytyy valinnan varaa niin idyllisistä mökeistä kuin ylellisistä huviloistakin.

Koirakiven kesäteatteri

Koirakiven kesäteatteri

Kesäteatteritoiminnan lisäksi Koirakiven nuorisoseura järjestää tapahtumia, useita harrastus- ja kurssitoimintaa. Kursseja esim. teatterikursseja: näyttelijäntyö, laulunohjaus, tanssillista ilmaisua, koreografia ja käsityö- ja liikuntakursseja. Teemme koulutuksessa ja kurssitoiminnassa yhteistyötä Mäntyharjun kansalaisopiston ja Kansalaisfoorumin kanssa. Toimintaamme kuuluu myös pyörittää bingoa noin 3 kertaa vuodessa.

Leppälomat

Leppälomat

Tervetuloa viihtymään ja rentoutumaan tunnelmallisiin vapaa-ajan asuntoihimme rannalla, Pertunmaalla ja Kangasniemellä.

Linkkumylly

Linkkumylly

Sata vuotta sitten rakensi Taavi talon isänsä perustaman myllyn viereen. Paikka oli ainutlaatuisen kaunis: järvi edessä, takana lampi, ja lammesta virtasi pieni koski talon ohi järveen. Talon takaa alkoivat metsäiset erämaat. Majoitusta meillä Linkkumyllyssä on ympärivuoden. Vuokraamme myös SUP-lautoja, kajakkeja ja kanootteja kahdessa pisteessä Linkkumyllyssä ja Mäntyharjun juna-aseman makasiinissa. Linkkumylly sijaitsee Mäntyharju-Repovesi reitin varrella. Matkaa Repoveden pohjoiseen sisäänkäyntiin on n.15 km ja Mäntyharjun keskustaan 14 km. Täällä järvialueella luonto on kaunis ja jylhä. Hiljaisuus, metsät ja vesistöt mahdollistavat ainutlaatuisen luontokokemuksen.

Kauppisen Lomamökit

Kauppisen Lomamökit

Kauppisen Lomamökit sijaitsevat keskellä kaunista eteläsavolaista järviluontoa. Lomamökit on rakennettu kirkasvetisten järvien – Korpijärven, Haukijärven ja Pyöriänjärven rannoille. Laadukkaasti varustetut mökit ovat viihtyisästi sisustettuja, ja ne soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön.

Kahvila Kaneliässä

Kahvila Kaneliässä

Kahvila Kaneliässä sijaitsee keskellä Mäntyharjua, aivan torin yläpuolella. Aamiaista tarjolla arkisin klo 4.30 alkaen. Arkisin tarjolla myös lounasta klo 10.30–13.30. Meillä kaikki kahvileivät leivotaan itse, paikan päällä. Tuoretta siis tarjolla heti aikaisesta aamusta alkaen! Tervetuloa iloisen palvelun kahvilaan!

Kuvalan tila

Kuvalan tila

Kavala on vanha 1800-luvulta lähtien toiminut sukutila. Tila sijaitsee Mäntyharjun vehmaissa maisemissa, Voikoskella. Nykypäivänä tuotamme mureaa suomalaista viljapossun lihaa. Lisäksi vuokraamme idyllistä rantahuvilaa lomalaisille ja maaseudun rauhaa kaipaaville.

Krua Lawoe Thai Food

Krua Lawoe Thai Food

Maukasta thai-ruokaa Mäntyharjun keskustassa.

Lahtelan Lomamökit

Lahtelan Lomamökit

Lahtelan tila sijaitsee Etelä-Savossa Mäntyharjun kunnassa Enolahden kylässä. Tilalla on vuokrattavana kolme mökkiä: Kanerva, Kapasaari ja Aurinkokumpu. Kanerva on rakennettu vuonna 2006. Lahtelan tilaa ja lomamökkejä ympäröivä luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, marjastukseen ja sienestykseen. Kalamiehille puhdasvetinen Enonvesi tarjoaa hyvät kala-apajat sekä kesällä että talvella. Mäntyharjulta n. 30 km. Heinolaan 40 km ja Helsinki 200 km.

MajaLux – Glamping Suites

MajaLux – Glamping Suites

Elämyksellistä, yksilöllistä ja korkeatasoista luksusmajoitusta igluteltoissa jokaisena vuodenaikana. Meillä koet kaikilla aisteilla ikimuistoisen luontoseikkailun. Laajasta tarjonnastamme luomme juuri teidän näköisen vierailun – yöksi tai useammaksi. Vieraanamme rentoudut rantasaunoen ja uiden, ihailet maisemia paljussa, nautit hemmotteluhoidoista ja lähiruoan menukokonaisuuksista. Laavu, soutuvene ja SUP-laudat ovat käytettävissäsi sekä runsas aamiaisbrunssi tarjoillaan haluamaasi aikaan. Sijaitsemme omalla yksityisellä alueellamme kauniin Vuorijärven rannalla 2 km päässä Mäntyharjun keskustasta. Tervetuloa kokemaan ripaus tähtipölyä keskellä kauneinta Järvi-Suomea.

Lomakeskus Tommolansalmi Oy

Lomakeskus Tommolansalmi Oy

Lomakeskus Tommolansalmi sijaitsee Mäntyharjulla valtatien 15 varrella Mikkelin ja Kouvolan välillä, kalaisan Korpijärven rannalla, Mäntyharjun ja Etelä-Savon monipuolisten retkeilymahdollisuuksien lähellä. Mukavan pieni ja idyllinen lomakeskuksemme tunnetaan paitsi kiireettömästä ja rennosta ilmapiiristään, myös monipuolisista aktiviteeteistaan, joissa on valinnanvaraa kaikenikäisille lapsista senioreihin! Retkeile, souda, hiihdä tai vaikka rentoudu suppaillen – ulkoilma-aktiviteettimme kutsuvat sinut luontoon!

 Miekankosken kahvila

 Miekankosken kahvila

Miekankosken kahvila tarjoaa itseleivottuja herkkuja vanhan ajan mummolan tuvan tunnelmissa. Kahvila sijaitsee aidossa vanhassa tukkilaisympäristössä Miekankoskella, 5-tieltä 1,5 km ja noin 10 kilometrin päässä Mäntyharjun kirkonkylästä. Alueella on käsityömyymälä sekä sepän paja. Miekankoskella sijaitsee myös uittomuseo ja Turun rauhan muistomerkki. Miekankoski on kalastajien tuntema koskikalastus- ja virkistysalue. Saaren rakennukset ovat peräisin uiton ajalta luoden aidon uittoympäristön tunnelmaa. Vuokraamme myös 5-tien tuntumassa sijaitsevaa Saarenpään tilaa juhlapaikaksi. Tilalla on runsaasti tilaa hienoissa maalaismaisemissa Vola-Golfin vieressä. Pitopalvelumme kattaa pöydän koreaksi!

Mäntyharjun melontakeskus

Mäntyharjun melontakeskus

Lähde liikkumaan Etelä-Savon järvimaisemaan. Mäntyharjulla on yli 400 järveä. Meiltä voi vuokrata mm. SUP-lautoja, kajakkeja ja kanootteja sekä retkeilyvarusteita. Vuokrauspisteemme sijaitsevat Mäntyharjun asemamakasiinissa, Vihantasalmella ja Linkkumyllyssä. Varaa ennakkoon. Tulemme paikalle.

Mäntyharjun vuokraamo

Mäntyharjun vuokraamo

Mäntyharjun vuokraamo on uusi ja ketterä toimija Mäntyharjulla, josta saat vuokrattua laadukkaat SUP-laudat ja lumikengät sauvoineen. Vuokraamon taustavoimana toimii Mäntyharjussa urheilutapahtumia järjestävä Griffin Events Finland.

Mäntyharjun kesäteatteri

Mäntyharjun kesäteatteri

Ohjelmistomme on koostunut kepeää kansanhuumoria viljelevistä komedioista farsseihin, klassikoita unohtamatta. Linjanamme ovat kunnianhimoiset näytelmävalinnat, joissa yhdistyvät syvällisyys ja viihteellisyys. Lahjakkaat ohjaajat ja intohimoiset harrastajat ovat luoneet Mäntyharjun näytelmäkerholle positiivisen maineen, joka tunnetaan kautta Suomen.

Mökki- ja metsäpalvelu Kimppa Ky

Mökki- ja metsäpalvelu Kimppa Ky

Varaa mökki parhaista, puhtaista Mäntyharjun maisemista: Ympäri vuoden,viikoksi, viikonlopuksi tai vaikka yhdeksi yöksi. Mökkimme sijaitsevat kirkasvetisen ja kalaisan, Mäntyharjun reittiin kuuluvan Juolasveden (15 km2) rannoilla. Veneily- ja melontareitit on merkitty. Täällä voi myös kalastaa, metsästää, marjastaa ja sienestää. Vuokramökit ovat erityyppisiä, jokaiseen hetkeen löytyy sopiva vaihtoehto. Ylätupa ja Kiitoksenpaikka sopivat myös juhlien järjestämiseen.

Nilkko Brewing

Nilkko Brewing

Nilkko Brewing on vuonna 2017 vanhalle kenkätehtaalle perustettu pienpanimo. Valmistamme moderneja käsityöläisoluita, joissa huokuu rakkaus ympäristöön ja puhtaaseen luontoon. Panimo sijaitsee Pyhäveden rannalla kävelymatkan päässä Mäntyharjun keskustasta. Nimensä panimo on saanut läheisestä suuresta kalliosta, jolla jättiläinen uitti nilkkojaan rantavedessä ja voit nähdä painaumat kalliossa edelleen. Panimolla on oma 50 hengen taproom, jossa voit käydä maistamassa panimon kaikki oluet ja tehdä ostoksia olutkaupassa. Järjestämme varauksella panimokierroksia, maistatuksia ja vuokraamme tilaa myös yksityiskäyttöön. Tilat on rakennettu pääosin käyttäen paikallisia kierrätysmateriaaleja ja voit istua terassilla oluella samoilla tuoleilla, joilla itse istuimme ala-asteen kevätjuhlassa 25 vuotta sitten.

Puoti Suerte

Puoti Suerte

Mäntyharjun S-Marketin aulatilassa sijaitsevan puodin valikoimissa on mm. pienyrittäjien koruja, asusteita, vaatteita, hygienia- ja kauneudenhoitotuotteita sekä koriste- ja käyttöesineitä. Piipahda ostoksille ajan kanssa!

Ravintola Kurkiniemi

Ravintola Kurkiniemi

Kurkiniemi on tunnelmallinen rantaravintola Pyhäveden rannalla vain 600 metriä Mäntyharjun torilta. Meillä voi nauttia herkkuja uudistetulta terassimenulta. Järjestämme erittäin mielellämme ryhmille kahvituksia ja ruokailuja ennakkovarauksesta. Alueelta löytyy myös laituri ja upea hiekkaranta. Kurkiniemen viihtyisät tilat luovat hienot puitteet myös erilaisten juhlien viettoon. Tupaan saamme paikat 50 hengelle ruokailua ajatellen. Isommalle vierasmäärälle on käytettävissä viihtyisä terassi. Alueella voi myös järjestää tuhansien henkilöiden juhlia. Tällöin alueelle pystytetään erikseen vuokrattavissa oleva juhlateltta. Kurkiniemessä voit järjestää syntymäpäiväjuhlia, sukutapaamisen, luokkakokouksen, häät, illanistujaiset, työhyvinvointi-tapahtuman tai ihan mitä vain!

Reissukirppis

Reissukirppis

Reissukirppis sijaitsee aivan Mäntyharjun keskustassa, samalla pihalla kuin kunnantalo. Voit vuokrata pöytäpaikan 23 €/viikko (sis. 6 myyntipäivää) tai 88 €/kuukausi. Meillä on käytössä myös 50/50 % myyntiä, jolloin hinnoittelemme, sekä hoidamme kaiken myyntiin liittyvän puolestasi. Kysy lisätietoja kirppikseltä. Kahvilasta löytyy suolaista ja makeaa, päivänlehdet sekä useimmiten myös juttuseuraa. Tervetuloa myymään omat ylimääräiset tavarat tai tekemään löytöjä päivittäin vaihtuvasta valikoimasta!

Reissuravintola

Reissuravintola

Olipa nälkäsi pieni tai suuri, Reissuravintolasta löydät murua rinnan alle! Aamupalasämpylöitä, kahvittelua, lounasta, à la cartea ja hampurilaisia. Nyt myös herkulliset pizzat! Lounaamme on joka päivä klo 11-15. Ravintolassamme on tilaa isollekin porukalle, asiakaspaikkoja on reippaasti yli 100. Meille saa tulla kahvittelemaan, istuskelemaan tai tapaamaan ystäviä. Kaikki asiakkaat voivat käyttää avointa nettiämme veloituksetta, ja kokouksia varten tilava 50 henkilön kabinetti.

R-kioski Mäntyharju

R-kioski Mäntyharju

Koko kylän yhteinen olohuone! Paikallisten ja mökkiläisten kohtaamispaikka keskellä kylää. Neljän seinän sisällä kahvila-, paketti-, veikkaus- ja kauppapalvelut. Tule kyselemään päivän kuulumiset ja seuraamaan raviurheilua televisiosta!

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmista kesäaikaisista kulttuuritapahtumista. Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat kesäisin kuvataidenäyttelyt, konsertit, tapahtumat sekä 3-4 vuoden välein järjestettävä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa kirkonkylämiljöössä sijaitsevassa Salmelassa vierailee vuosittain yli 30 000 kulttuurin ystävää.

Tyrnihovi

Tyrnihovi

Tyrnihovi on rakennettu vuonna 2008 Mäntyharjun Kallaveden rannalle. Tämä kaksikerroksinen talo soveltuu sekä kesä- että talvikäyttöön, ja se sijaitsee vain 10 km Mäntyharjun keskustasta. Puulämmitteinen erillinen sauna sijaitsee 50 metrin päässä päärakennuksesta. Kuistilla voit nauttia auringonlaskusta ja upeasta näköalasta järvelle. Saunan välittömässä läheisyydessä olevalla hiekkarannalla voi uida. Huvilalla on soutuvene ja jokamiehen kalastusmahdollisuudet Kallavedellä. Lähellä on veneenlaskupaikka, jos haluaa käyttää omaa venettä. Tyrnihovi sijaitsee vain 400 metrin päässä yksityisestä Survaa-nimisestä järvestä. Järvessä on luontainen kalakanta ja lisäksi sinne on istutettu lohikaloja. Voit vuokrata koko Survaan yksityiskäyttöön. Lemmikkieläimet ovat tervetulleita.

Vola Golf

Vola Golf

Et tarvitse lajin tuntemusta, et tarvitse omia välineitä, sopii koko perheelle, myös lapsille, soveltuu hyvin erilaisille ryhmille, alueella 9:n väylän par 3-harjoituskenttä.

Vierulan tila

Vierulan tila

Vierulan tilalla kypsyy makeita mansikoita ja vadelmia sekä monipuolisesti kesävihanneksia kuten uutta perunaa, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa, hernettä ja varhaiskaalia. Vierulan tila pitää kunnia-asiana tuotteidensa tuoreutta. Marjat ovat aina myyntiaamuna kerättyjä, jolloin marjan ikä pellolta asiakkaalle on harvoin yli kuusi tuntia. Tervetuloa ostoksille myyntipisteiden lisäksi myös suoraan tilalla sijaitsevaan 24/7 itsepalvelukioskiin! Lisätietoja verkkosivuiltamme!

Woikoski Feeling

Woikoski Feeling

WHD Gård sijaitsee Nurmaalla, 22 km Mäntyharjun keskustasta. Majoitustilamme Woikoski GuestHouse tarjoaa tasokkaan yöpymismahdollisuuden 20 hengelle. Tilan jahtimaat, luontopolut, kalaisat lammet ja henkilökuntamme odottavat Sinua viettämään juhlaa, kokousta, koulutusta, yritystapahtumaa tai virkistyspäivää rennossa miljöössä. Museoistamme ja monipuolisista ruokailumahdollisuuksista löydät lisää tietoa tämän sivun muista osioista. Omatoimimatkaajia palvelevat Mummon kesämökki WHD Gårdin läheisyydessä sekä Haimin eräkämppä Repoveden kansallispuiston kupeessa. Tarkasta museoiden sekä ravintoloiden kesäaukioloajat kotisivuiltamme.

Ylä-Tommolan Lomamökit

Ylä-Tommolan Lomamökit

Ota irtiotto arjesta ja tule rentoutumaan Ylä-Tommolan lomamökeille Mäntyharjun suurimman vesistön, Korpijärven rantamaisemiin! Ympärilläsi avautuu puhdas metsäluonto, jonka keskellä sinua odottavat hyvin varustetut saunalliset mökit. Jokaisessa mökissä on oma ranta laitureineen ja soutuveneineen. Voit nauttia lomastasi saunoen ja pulahtaa välillä puhdasvetisen Korpijärven virkistäviin aaltoihin.