Luonto ja retkeily

Tule mökkeilemään, maastopyöräilemään, patikoimaan, melomaan, kalastamaan, suppailemaan, golfaamaan, hiihtämään, lumikenkäilemään ja rentoutumaan upeisiin järvimaisemiimme!

Vapaat majoituskohteet löydät superhausta

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Lukuisia reittivaihtoehtoja kymmenien järvien ja lampien muodostamassa metsämaisemassa. Yksi Suomen suosituimpia kansallispuistoja, joka sopii mainiosti myös ympärivuotiseen retkeilyyn.

Mäntyharju-Repovesi-reitit

Mäntyharju-Repovesi-reitit

Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon johtava reittikokonaisuus, jonka voit patikoida (34 km), maastopyöräillä (34 km) tai meloa (50 km). Reitin varrella taukopaikkoja ja majoitusta. Vuoden Retkikohteena palkittu reittikokonaisuus!

Patikointi

Patikointi

Maisemiltaan vaihtelevia patikointi- ja kävelyreittejä Mäntyharjun keskustassa ja kauemmas – aina Repoveden kansallispuistoon saakka. Kaikilla reiteillä on luonnonnähtävyyksiä ja osassa on luontopolku- ja infotauluja alueen erityispiirteistä.

Maastopyöräily

Maastopyöräily

Maisemallinen ja reittipohjaltaan vaihteleva maastopyöräreitti Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon. Reitin varrella on taukopaikkoja noin 10 kilometrin välein, maksuton Matkoslammen erämaasauna sekä majoitusta.

Melonta

Melonta

Mäntyharjussa on kaksi toisistaan poikkeavaa pitkää melontareittiä. Molemmilla reiteillä on taukopaikkoja, luonnonnähtävyyksiä sekä historiallisia kohteita, kuten kalliomaalauksia.

Frisbeegolf

Frisbeegolf

Mäntyharjussa on kaksi maksutonta frisbeegolfrataa, joista yksi sijaitsee aivan keskustassa, Rantapuistossa ja toinen on metsärata Iso-Pappilan museoalueen tuntumassa. Kolmas rata, WHD Gårdilla Nurmaalla, on yksityisen omistuksessa ja maksullinen.

Citypatikka

Citypatikka

Kaunis ja maisemiltaan vaihteleva rantamaisemissa polveileva patikointireitti Mäntyharjun keskustan tuntumassa.

Retkipyöräily

Retkipyöräily

Retkipyöräilyyn sopivia maanteitä meillä kyllä riittää ja siksi meillä järjestetäänkin myös Gravel-tapahtumia.

Metsäleikkipuisto

Metsäleikkipuisto

Uusitun urheiluhalli Kisalan tuntumassa sijaitsevalla leikkialueella on katettu tulipaikka, vaijeriliuku, kiipeilyseinä, maastopyörärata, pesäkeinu, luontopolku, tasapainoilualue ja metsäsoittimia. Talvella alueella on lisäksi pulkkamäki ja mtb-radalla voi kokeilla vaikka hiihtocrossia!

Koskikalastus

Koskikalastus

Koskikalastusta voi Mäntyharjussa harrastaa Miekankosken aidossa tukkilaismiljöössä. Kalastuslupia saat kesäaikaan Miekankosken kahvilalta.

Hiihtoladut

Hiihtoladut

Mäntyharjussa on todella hyvin hoidetut sisämaaladut ja erilaisia reittivaihtoehtoja. Siksi meille tullaan hiihtämään kauempaakin. Muista myös maksuton ulkoliikkujien pukutila!

Jääreitit

Jääreitit

Mäntyharjun keskustan tuntumassa sijaitsevilla jääreiteillä voi hiihtää, kelkkailla, retkiluistella, koirahiihtää ja kävellä. Reitit tehdään luonnonjäälle. Tilannetiedot löydät ajankohtaista liikuntapaikoista -sivulta.

Lumikenkäily

Lumikenkäily

Parhaat maastot lumikenkäilyyn löydät keskustan tuntumasta Teerniemestä ja Pappilanniemestä sekä tietenkin Repoveden kansallispuistosta! Laadukkaat lumikengät saat vuokralle Mäntyharjun vuokraamosta.

Talvikävely

Talvikävely

Talvikävelyreittimme ovat Citypatikka sekä kuvassa näkyvä kaunis ja valaistu Rantareitti. Pappilanniemen polkuverkostoakin ja kaunista laavualuetta kannattaa hyödyntää, sillä polut pysyvät usein koko talven auki, kun käyttäjiä on!

Tule junalla

Tule junalla

Useimpien retkeilyreittien ja sisämaalatujen lähtöpisteet sijaitsevat noin 1 kilometrin päässä Monitoimihalli Kisalalla. Citypatikalle sekä melomaan pääset juna-aseman tuntumasta. Myös jääreitit lähtevät juna-aseman tuntumasta. Matka-aika Helsingistä on 2 tuntia.

Aktiviteetit

Aktiviteetit

Mäntyharjulaiset yritykset tarjoavat erilaisia aktiviteetteja ja elämyksiä, kuten opastettuja luontoretkiä, melontakursseja sekä erilaisia teemapäiviä.

Välinevuokraus 

Välinevuokraus 

Mäntyharjun vuokraamo, Mäntyharjun melontakeskus ja Miekankosken kahvila vuokraavat mm. kajakkeja, sup-lautoja, maastopyöriä ja lumikenkiä.

Monitoimihalli Kisala

Monitoimihalli Kisala

Urheilualueella ja uusitussa Kisalassa on erinomainen mahdollisuus monipuoliseen lajijharjoitteluun. Kisalan osia, kuten volttisalia, voi varata omaan käyttöön.