Käyntikohteita, näkemistä ja tekemistä

Nähtävyyksiä, omatoimisia ja opastettuja kulttuurikierroksia ja päiväretki-ideoita Mäntyharjussa ympäri vuoden. Retkeilyvinkkejä, luontokohteita, kulttuuritapahtumia, museomme ja kesäteatteritarjonta.

Nähtävyydet

Nähtävyydet

Mäntyharjun ja lähiseudun nähtävyyksiä, kuten Woikosken upea automuseo, kaunis Taidekeskus Salmela, Maailmanperintökohde Verla ja Repoveden kansallispuisto. Osa museoista on avoinna ympäri vuoden ja osa ryhmille tilauksesta.

Kansallispuistoon

Kansallispuistoon

Läheinen Repoveden kansallispuisto on yksi maamme suosituimmista, jossa on mm. yksi Suomen suosituimmista kiipeilykallioista, paljon luonnonnähtävyyksiä ja valokuvattavaa. Puisto itsessään on avoinna ympäri vuoden, mutta Ketunlenkin käsikäyttöinen lossi vain sulan veden aikaan!

Puodit ja putiikit

Puodit ja putiikit

Mäntyharjun keskustassa on yli 20 liikettä valmiina palvelemaan sinua. Tule vaikka junalla, sillä ydinkeskustaan on asemalta matkaa vain 500 metriä. Kesäisin ostoksille kannattaa lähteä myös kyläpuoteihin ja -toreille.

Mäntyharjussa tapahtuu!

Mäntyharjussa tapahtuu!

Jokavuotisia tapahtumia ovat esimerkiksi Ilokuvafestivaali, Mäntyharjun Markkinat ja Hämärät markkinat. Monitoimihalli Kisalalla tapahtumia on ympäri vuoden. Lisäksi meillä on paljon erilaisia konsertteja varsinkin kesäaikaan.

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela

Upeita taidenäyttelyitä ja tasokkaita konsertteja historiallisessa kirkonkylämiljöössä koko kesän. Monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluu myös 3-4 vuoden välein järjestettävä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu. Avoinna kesäaikaan.

Luonto ja retkeily

Luonto ja retkeily

Tule suppailemaan, pyöräilemään, patikoimaan, melomaan, kalastamaan, golfaamaan, frisbeegolfaamaan, geokätköilemään ja rentoutumaan upeisiin järvimaisemiimme!

Kesäteatterit

Kesäteatterit

Mäntyharjussa on kaksi tasokasta kesäteatteria, joissa on molemmissa katetut katsomot ja väliaikatarjoilut. Näytösaikaa on kesäisin vain muutama viikko, joten tilaa liput hyvissä ajoin!

Lasten kanssa

Lasten kanssa

Lasten kanssa reissaaville on leikkipuistoja, laavuja, uusittu Kisala palveluineen sekä kivoja kahviloita ja ostosmahdollisuuksia ympäri vuoden. Moni suuntaa Metsäleikkipuistoon tai retkelle Repoveden kansallispuistoon.

Saimaa Hop On Hop Off -päiväretket

Saimaa Hop On Hop Off -päiväretket

Saavu junalla Mäntyharjulle ja hyppää bussin kyytiin juna-asemalta kohti elämyksiä!
Vierailukohteina Makasiinin puoti ja kahvila, Taidekeskus Salmela, Miekankoski ja Woikoski Feeling. Tämä bussiretki Mäntyharjulla toteutetaan tiistaisin 25.6.-13.8.2024 välisenä aikana. Saavu Mäntyharjuun junalla ja hyppää retkibussin kyytiin asemalta.

Ryönänhovin puutarha

Ryönänhovin puutarha

Tee päiväretki tähän ainutlaatuiseen puutarhakohteeseen, joka on avoinna jälleen tulevana kesänä 2024 yleisölle. Samalla voit tutustua Savolaisittain erikoiseen kartanohistoriaan.

Luonto- ja kulttuuritalo

Luonto- ja kulttuuritalo

Repoveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva luonto- ja kulttuuritalo tarjoaa kulttuuri- ja matkailupalveluja korkeatasoisella ja monitaiteellisella ohjelmallaan koko kesän. Tutustu ehdottomasti myös Rakkauspuistoon.

Mäntyharju-Repovesi

Mäntyharju-Repovesi

Vuoden Retkikohde -palkitut Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston väliset reitit on suunniteltu maastopyöräilyyn, patikointiin ja melontaan. Melontareitti tunnetaan myös nimellä Hallan reitti.

Pariskunnille

Pariskunnille

Ideoita, vinkkejä ja suosituksia parisuhdelomaan Mäntyharjussa. Tule retkeilemään ja rentoutumaan tai vietä laatuaikaa rakkaasi kanssa jossakin mökkikohteistamme.

Ryhmille

Ryhmille

Tulkaa porukalla! Työporukalle ja lajiniiloille aktiviteetteja upean järviluonnon ympärillä. Tai ehkä etsit jotain vähän erikoisempaa tekemistä ystäväporukan kesken?

Mäntyharjun kirkko

Mäntyharjun kirkko

Kaunis puukirkko sekä luontokirkon alue ovat hyviä paikkoja hiljentyä. Kirkko toimii myös tiekirkkona, eli se on kesäaikaan auki kaikille kulkijoille. Hautausmaalla järjestetään kesäisin myös mielenkiintoisia hautausmaakierroksia. Alueeseen voi tutustua ympäri vuoden.

Saunaan & uimaan!

Saunaan & uimaan!

Ei sitä turhaan sanota, että saunominen on kuin meditaatiota. Sauna rauhoittaa, hiljentää, elvyttää ja voimauttaa. Tuo meidät yhteen ja ravitsee. Niin mieltä kuin ruumistakin. Katso kaikki yleiset saunat, vuokrasaunat, saunatapahtumat ja vuokrapaljut.

Kesäkurssit 2024

Kesäkurssit 2024

Suosituille kesäkursseille tullaan ympäri suomen. Majoitu mukavasti kurssin ohessa, kahvittele, kierrä putiikit, piipahda laavulla tai jossakin luontokohteessa, kurkkaa kirpputorin tarjonta ja käy iltakävelyllä Rantareitillä.

Tule junalla!

Tule junalla!

Iso osa retkeilyreiteistä lähtee juna-asemalta, jonka naapurissa sijaitsee myös Mäntyharjun melontakeskus. Torille ja kauppoihin on vain 500 metriä, Kisalalla 1 km ja taidekeskus Salmelaan 3 kilometriä.

Tutustu myös

Luonto ja reitit

Aktiviteetit

Päiväretket 16 vinkkiä

Ravintolat ja kahvilat

Tule junalla

Elokuvateatteri Kino

Matkoslammen laavusauna

Saimaa Hop On Hop Off -päiväretket Mäntyharjussa