Ryönänhovin puutarha

Tee päiväretki tähän ainutlaatuiseen puutarhakohteeseen, joka on avoinna jälleen tulevana kesänä 2024 yleisölle. Samalla voit tutustua Savolaisittain erikoiseen kartanohistoriaan.

Tutustu tarkemmin

Vuodenkiertoa blogissa

Upea historia täynnä yksityiskohtia

Ryönä, aikaisemmalta nimeltä Gröndal, on mainittu kruununtilana jo vuonna 1664. Tilan nimi Gröndal oli käytössä parin sadan vuoden ajan. Savolaisten suuhun ruotsinkielinen nimi ei sopinut, ja vuosien saatossa tila tuli tunnetuksi nimellä Ryönä. Uusi nimi kuvasti paikallista huumoria, mutta todennäköisesti asiaan vaikutti myös vuosikymmeniä jatkunut tilan heikko hoito. Itä-Suomessa kartanoita kutsuttiin perinteisesti hoveiksi, ja niinpä tilan viralliseksi nimeksi merkittiin vuonna 1898 tilarekisteriin Ryönä / Ryönän hovi.

Kesäkuu

Kesäkuu

Kesäkuun tutustumispäivät.

Heinäkuu 2024

Heinäkuu 2024

Heinäkuun tutustumispäivät.

Elokuu 2024

Elokuu 2024

Elokuun tutustumispäivät.

Puutarhakierrokset ja opastukset

Voit tutustua puutarhaan omatoimisesti, isäntäväki vastaa mielellään kysymyksiin. Puutarhakierroksella liikutaan nurmikoilla. Kulkeminen onnistuu monin paikoin rollaattorin tai pyörätuolin kanssa. Pysäköintitilaa löytyy nurmikolta ennen punaista tallirakennusta sekä tallin takaa hiekkakentältä.

Jos haluat varmistaa ryhmälle tai itsellesi opastetun kierroksen, kannattaa sopia yksityinen aika aukioloajan ulkopuolella. Yhteystiedot