Tule junalla

Iso osa retkeilyreiteistä lähtee juna-asemalta, jonka naapurissa sijaitsee myös Mäntyharjun melontakeskus. Torille, puoteihin, kirppikselle, kahviloihin ja kaupoille on junalta vain 500 metriä. Taidekeskus Salmelaan 3 kilometriä. Citypatikalle, ja vaikka Repoveden kansallispuistoon saakka pääset junalla. Kesällä 2024 järjestetään myös juna+bussi -retkiä.

Kurkilahden rannat -kävelyreitti

Kurkilahden rannat -kävelyreitti

Kurkilahden rannat -kierroksella tutustut pitäjämme historiaan helposti kävellen tai pyörällä. Kurkilahden alueella sinua palvelevat kesäaikaan useampi yritys, kuten Makasiinin Puoti&Kahvila, Mäntyharjun melontakeskus, Rantaravintola Kurkiniemi, sekä Nilkko Taproom. Mäntyharjun keskusta-alue on sekin vain 500 metrin päässä juna-asemalta.

Juna+bussiretki kesällä 2024

Juna+bussiretki kesällä 2024

Saavu junalla Mäntyharjulle ja hyppää bussin kyytiin juna-asemalta kohti elämyksiä. Vierailukohteina Makasiinin puoti ja kahvila, Taidekeskus Salmela, Miekankoski ja Woikoski Feeling. Tämä bussiretki Mäntyharjulla toteutetaan tiistaisin 25.6.-13.8.2024 välisenä aikana.

Melontakeskus juna-aseman tuntumassa

Melontakeskus juna-aseman tuntumassa

Juna-aseman tuntumassa sijaitsevalta Mäntyharjun melontakeskukselta saat tarvittavat välineet ja kartat reissuillesi. Melontakalusto kannattaa varata etukäteen, sillä Linkkumyllyn ylläpitämällä melontakeskuksella ei ole päivystystä.

Suppailemaan ja päiväretkelle suoraan junalta

Suppailemaan ja päiväretkelle suoraan junalta

Halusitpa sitten suppailla kevyesti Asemanlammella tai lähteä vaikkapa päiväretkelle Taidekeskus Salmelaan, niin sekin onnistuu helposti. Melontakeskukselta ja Mäntyharjun vuokraamosta voit vuokrata laadukkaat sup-lautailuvälineet.

Melontareitit ja reittikuvaukset

Melontareitit ja reittikuvaukset

Molemmat pitkät melontareittimme lähtevät aseman tuntumasta. Aseman tuntumasta, Mäntyharjun melontakeskukselta, voit myös vuokrata kajakin tai kanootin ja suunnata päiväretkelle esimerkiksi Taidekeskus Salmelaan tai Miekankosken kahvilalle. Melontareiteistä lisää löydät linkistä alta.

Patikointireitit juna-asemalta

Patikointireitit juna-asemalta

Mäntyharjusta Repoveden kansallispuistoon johtavien patikointi- ja maastopyöräreittien lähtöpisteeseen monitoimihalli Kisalalle on juna-asemalta vain noin 1 kilometri. Asemalta pääset toki myös kauniille Citypatikalle ja voit hyödyntää sitä liityntäreittinä Repoveden kansallispuistoon saakka. Citypatikkaa pitkin pääset myös taidekeskus Salmelalle.

Maastopyöräreiteille suoraan junalta

Maastopyöräreiteille suoraan junalta

Mäntyharjusta Repoveden kansallispuistoon johtavan maastopyöräreitin lähtöpisteeseen Kisalalle on noin 1 kilometri. Mäntyharju-Pertunmaa -reitille (ja 5-tielle) pääset Citypatikkaa tai päällystettyjä tieosuuksia pitkin. Kaikille reiteille pääset siis suoraan junalta.

Junalla Repoveden kansallispuistoon

Junalla Repoveden kansallispuistoon

Junat pysähtyvät kesäaikaan Repoveden kansallispuiston tuntumassa myös kansallispuiston tuntumassa Hillosensalmella, joten voit pyöräillä tai patikoida Repovedelle, taikka ottaa vesitaksin puistoon. Takaisin voit tulla esimerkiksi Mäntyharju-Repovesireitistöä pitkin tai hypätä takaisin junaan Hillosensalmelta.

Matkailuinfoon junalta vain 500 metriä

Matkailuinfoon junalta vain 500 metriä

Mäntyharjun torilla sijaitseva matkailuneuvonnan infopiste on avoinna koko kesän 8.6.-25.8.2024 itsepalveluperiaatteella (säävaraus) vähintään klo 10-18 välillä. Matkailuneuvoja on paikalla ma-la klo 10-14. Infopisteellä on mm. esitteitä ja karttoja sekä ajankohtaista matkailutietoa muutoinkin.

Taidekeskus Salmelaan päiväretkelle

Taidekeskus Salmelaan päiväretkelle

Taidekeskus Salmelaan ja Ravintola Kesäheinään on juna-asemalta matkaa noin 3 kilometriä. Matkan varrella on myös Mäntyharjun museo ja Iso-Pappilan museoalue. Salmelaan ja kirkonkylälle voit kävellä myös asemalta lähtevää Citypatikkaa pitkin.

Ostoksille

Ostoksille

Mäntyharjun torille on vain 500 metriä ja siellä sinua odottavat monta kahvilaa ja ravintolaa sekä yli 20 kivijalkaliikettä, kuten suosittu Reissukirppis ja kuvassa oleva Puoti Suerte. Keskustassa on myös kaksi isompaa päivittäistavarakauppaa, S-Market ja K-Supermarket.

Majoitusta

Majoitusta

Lähimmät majoituskohteemme sijaitsevat alle yhden kilometrin kävelymatkan päässä asemalta. Alla olevan linkin takaa löydät keskustan majoittajat kootusti yhdeltä sivulta. Jos suuntaat kauemmaksi, niin taksiasemalle on matkaa juna-asemalta 500 metriä.