Info

Mäntyharju on yksi Suomen suosituimmista mökkikunnista ja vireä tapahtumapitäjä, jossa on mm. kaksi kesäteatteria, useita museoita, paljon erilaisia luontoreittejä, 7 miljoonaa maksanut monitoimihalli Kisala, oma elokuvateatteri Kino, erittäin vireä kansalaisopisto viikonloppukursseineen, senioriteatteri, useita kuoroja ja yhdistyksiä, moottoriurheilukeskus (Mäntyharjun moottorikerho) ja urheiluseura Virkistys. Edellä mainituista syistä johtuen meillä järjestetään teatteriin, musiikkiin, urheiluun ja liikuntaan sekä tanssilliseen voimisteluun liittyviä tapahtumia ympäri vuoden.

Olemme todella laaja maaseutumainen kuntakeskus, jolla on kymmeniä kyliä ja lähes 500 järveäkin. Pian meihin liitetään mahdollisesti myös Pertunmaa, joten kasvamme entisestään!

Yrityskentästä tunnetuimpia ovat Taidekeskus Salmela ja Woikoski Feeling tehdas- ja museoalueineen. Woikoskella on myös järjestetty useana vuonna peräkkäin kouluratsastuksen SM-kilpailut. Lähin kansallispuistomme on Repoveden kansallispuisto, jonne johtavia Mäntyharju-Repovesi-reittejä pitkin pääsee jalan, pyörällä sekä vesitse meloen. Maantiereittejä meillä on niinikään satoja, joten tervetuloa Mäntyharjuun myös pyörälomalle! Kesäisin Repoveden tuntumaan pääsee junallakin, joka pysähtyy Hillosensalmen asemalla (yleensä hutikuusta lokakuulle).

Mökeissä ja huviloissa on majoitusta eniten, yli 900 petipaikkaa. Majoitusta on myös Mäntyharjun keskustan tuntumassa. Mäntyharju-Repovesireiteillä on majoitusta 15-20 kilometrin välein.

Lue lisää

Liikenneyhteydet

Sijaintimme 5-tien tuntumassa ja Savon radan varrella, luonnonjärvien ympäröimänä mäntymetsien keskellä luo hyvät puitteet kokonaisvaltaisille luontoelämyksille. Helsingistä ja Kuopiosta on meille matkaa 200 km, Tampereelta 230 km. Lahteen on 100 kilometriä ja Mikkeliin 45 kilometriä. Kilometrimäärät on laskettu kuntakeskustasta käsin.

Lue lisää 

Matkailuinfo

Mäntyharjun matkailuinfo palvelee Mäntyharjun torilla koko kesän ajalla 8.6.-25.8.2024. Matkailuneuvoja on paikalla kuutena päivänä viikossa, eli ma-la klo 10–14. Matkailuneuvojan poissa ollessa info on avoinna itsepalveluaperiaatteella joka päivä klo 10-18. Voit myös soittaa numeroon 044 997 2458/Piia.

Usein kysyttyä

Käytännön tietoa, kuten pysäköinti, leirintäalueet, vuokravälineet, kartat ja sähköautojen lataaminen sekä museot, kesäteatterit, luontoaktiviteetit ja tapahtumat löydät linkistä alla.

Lue lisää

Syitä tulla

Täällä ei ole liikenneruuhkia, ostoskeskuksia tai pilvenpiirtäjiä. Sen sijaan meillä on lähes 500 järveä ja paljon tekemistä ja näkemistä ympäri vuoden. Siihen nähden, että meillä on vakituisia asukkaita ympäri vuoden vajaat 5000 henkeä, on meillä paljon erikoisliikkeitä ja kivijalkoja keskustassa, vireitä kyläkeskuksia sekä muutoinkin todella hyvä palvelutarjonta; useita kahviloita ja ravintoloita, elokuvateatteri, monitoimihalli, leikkipuistoja, K-Supermarket, S-market ja M-kauppa, sekä tavaratalot Mainio ja Tokmanni. Meillä on myös useita kuntosaleja, hierojia, kampaamoita ja paljon muitakin hyvinvointi- ja kauneusalan yrittäjiä.

Meillä on puhtaita järviä, virtaavia koskia, paljon happirikasta mäntymetsää sekä luonnoneläimiä kuten lintuja, hirviä, kettuja ja jäniksiä. Talvet ovat yleensä lumisia ja hiihtoladut hyvin ylläpidettyjä. Revontuliakin meillä näkyy. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää