Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja käytännön tietoa, kuten pysäköinti, leirintäalueet, vuokravälineet, kartat ja sähköautojen lataaminen sekä museot, kesäteatterit, luontoaktiviteetit ja tapahtumat.

Mihin voin pysäköidä autoni?

Mäntyharjun keskustassa ei ole maksullista pysäköintiä, joten kunhan löydät vapaan parkkiruudun, voit parkkeerata siihen huoletta autosi.

Sähköauton lataaminen

Sähköauton latauspistokkeita on tarjolla ympäri vuoden S-Marketilla ja kesäaikaan myös Taidekeskus Salmelalla. Tilanne voi muuttua, joten tarkista ajantasainen latausmahdollisuus osoitteesta https://latauskartta.fi/

Leirintäalueet

Lomakeskus Tommolansalmi sekä Orilammen Maja ja Lomakeskus tarjoavat molemmat palveluita asuntovaunulla yöpyjille. Myös Vihantasalmen Nesteeltä voit kysyä mahdollisuutta yöpymiseen.

Vuokravälineet

Mäntyharjun vuokraamolta voit kysyä vuokravälineitä ja kirjastolta voit lainata esimerkiksi lumikenkiä, retkiluisteluteriä sekä Kickspark-potkukelkkoja. Kirjaston lainaukset hoituvat kirjastokortilla. Melontavarusteita, kajakkeja ja soutuveneitä voit tiedustella Mäntyharjun melontakeskukselta sekä Miekankosken kahvilalta. Monella mökkiyrittäjällä on myös melontakalustoa, soutuveneitä, polkupyöriä ja muita vuokravälineitä.

Kartat ja esitteet

Mäntyharjun kirjastolla sijaitsevassa asiointipisteessä on karttoja ja esitteitä. Esitteitä löydät myös isompien ruokakauppojen (S-market ja K-supermarket) esitetelineistä.

Asiointipiste (kirjaston yhteydessä)
Lääkärinkuja 2, 52700 Mäntyharju
Avoinna arkisin klo 10–15
mantyharju.fi/kirjasto

Tapahtumat ja elokuvat

Mäntyharjun tapahtumakalenteri: mantyharju.fi/tapahtumat
Elokuvateatteri Kinon näytökset: mantyharju.fi/kino
Mikkelin seudun tapahtumat: mikkelinyt.fi

Museot

Mäntyharjussa on 4 museota ja lisäksi verkkomuseo

Kesäteatterit

Mäntyharjussa on 2 kesäteatteria. Mäntyharjun kesäteatteri sijaitsee Iso-Pappilan museoalueella noin 3 kilometrin päässä keskustasta. Koirakiven kesäteatteri sijaitsee hienossa maalaismiljöössä noin 22 km:n päässä keskustasta. 

Frisbeegolf

Mäntyharjussa on kolme frisbeegolfrataa, jotka sijaitsevat Rantapuistossa, Iso-Pappilalla (Pappilan frisbeegolfpuisto) sekä WHD Gårdilla. WHD Gårdilla sijaitseva rata on maksullinen.

Golfia

Vola-Golf on kaunis ja idyllinen harjoittelukenttä viitostien välittömässä läheisyydessä. Vänttigolf sijaitsee Toivolassa ja on yksityisen ylläpitämä, kaikille avoin ja ilmainen kenttä.

Luontoliikunta ja aktiviteetit

Mäntyharjussa on erittäin monipuolisesti erilaisia mahdollisuuksia harrastaa luontoliikuntaa ja urheilua. Lajivaihtoehtoja ovat mm. patikointi, maastopyöräily, uintijuoksu, gravel-pyöräily, retkipyöräily, polkujuoksu, melonta, suppailu, frisbeegolf, golf, ratsastus, autourheilu, melonta, kalastus, kävely, hiihto, lumikenkäily, kickspark-kelkkailu, koirahiihto, talviuinti ja retkiluistelu.

Kannattaa kurkata tämän sivuston lisäksi myös Mäntyharjun kunnan kattava luontoliikuntapaketti sivustolta: mantyharju.fi/luontoaktiviteetit

Kisala ja Urheilualue

Monitoimihalli Kisala ja urheilualue ympärivuotisine ulkoilu- ja urheiluympäristöineen tarjoaa upeat puitteet liikkujille, perheille ja tapahtumille! Vuonna 2021 avattu lisärakennus tarjoaa erinomaiset olosuhteet myös palloilu- ja kamppailulajeille sekä voimistelijoille. Lajeina mm. yleisurheilu, hiihto, maastojuoksu- ja -pyöräily, beachvolley, padel sekä lasten seinäkiipeily.

Lisätiedot: mantyharju.fi/kisala

Risteilyt

Noin 30 minuutin päässä Mäntyharjun keskustasta sijaitsevan Orilammen Majan kultareittiristeilyä on ajettu jo 60 vuotta ja yhä edelleen se tarjoaa unohtumattoman vesimatkan Repoveden kansallispuiston jylhiin järvimaisemiin. Lisätiedot ja kulkuaikataulut löydät Orilammen Majan sivuilta: https://orilampi.fi/risteilyt/

Jäikö jotain puuttumaan?

Ota yhteyttä info@visitmantyharju.fi tai soita numeroon 044 997 2458.

Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme!