Liikenneyhteydet

Mäntyharju sijaitsee järvisuomessa, Etelä-Savon maakunnassa, vain 2 tunnin ajomatkan päässä maamme pääkaupungista Helsingistä. Mäntyharjuun pääsee junalla, linja-autolla sekä omalla tai vuokra-autolla.

Mäntyharjun länsiosan halki kulkee valtatie 5 ja itäosan läpi valtatie 15. Mäntyharjussa on yksi juna-asema, jossa pysähtyvät suurin osa Savon rataa etelä- ja pohjoissuunnassa kulkevista kaukoliikenteen matkustajajunista. Myös linja-autot kulkevat päivittäin, mutta pikavuorot kulkevat ainoastaan 5-tietä.

Junalla

Mäntyharjussa on yksi kaukoliikenteen juna-asema, jossa pysähtyy useita junavuoroja päivittäin niin etelän kuin pohjoisenkin suunnasta. Matka-aika esimerkiksi Helsingistä kestää noin 2 tuntia, eikä matkan aikana ole vaihtoja.

Lue lisää

Linja-autolla

Mäntyharjun linja-autoasema sijaitsee keskustassa, tavaratalo Mainion pihassa. Pikavuorot ja OnniBus pysähtyvät 5-tiellä (Uutelan ja Vihantasalmen pysäkit), josta on 13 kilometriä keskustaan. Tarkista linja-autojen kulloinkin ajan tasalla olevat pysäkit liikennöitsijöiltä!

Aikataulut, lippuvaihtoehdot ja hinnat löydät osoitteista matkahuolto.fi sekä onnibus.fi

Huom! Pikavuoropysäkeiltä ei kulje Mäntyharjun keskustaan linja-autoja, joten päästäksesi keskustaan saakka, soita taksi.

Omalla tai vuokra-autolla

Navigaattoripalvelut toimivat yleensä hyvin ja mikäli navigaattoripalveluiden ohjeissa on puutteita, saat siitä etukäteen lisätietoa valitsemastasi majoituskohteesta. Lähimmät autonvuokrausliikkeet ovat lähikaupungeissa. Sähköautonlatauspistokkeita on tarjolla S-Marketilla sekä taidekeskus Salmelalla.