Nähtävyydet

Vietätpä Mäntyharjussa muutaman tunnin tai useamman päivän, löydät meiltä mielenkiintoista koettavaa. Jo yhden päivän aikana voit nauttia järvimaisemista, piipahtaa torikahvilassa ja kulttuurikohteissamme.

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto on yksi maamme suosituimmista kansallispuistoista ja sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Mäntyharjun keskustasta ja on käytössä koko vuoden. Puistoon on kolme virallista sisäänkäyntiä, joista suosituin on Lapinsalmi.

Woikosken Automuseo

Woikosken Automuseo

WHD Gårdilla sijaitsevassa automuseossa on ainutlaatuinen 35 auton upea kokoelma. Vuonna 2023 uudistuneeseen kokoelmaan kuuluu myös Saab Safir -lentokone ja Suomen toiseksi pienin höyrylaiva James Fulton! Huikeaan kokoelmaan tutustutaan ammattitaitoisen oppaan johdolla. Avoinna tilauksesta myös talviaikaan.

Mäntyharjun kirkko ja luontokirkon alue

Mäntyharjun kirkko ja luontokirkon alue

Suomen toiseksi suurin puukirkko on komea näky seistessään kirkonkylän luonnonkauniin järvimiljöön ympäröimänä. Hautausmaalla järjestetään kesäisin mielenkiintoisia hautausmaakierroksia. Kirkon läheisyydessä on kaunis luontokirkon alue ja Immonpolku, jolle voi suunnata ympäri vuoden.

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmelan näyttely esittelee tunnettujen suomalaisten kuvataiteilijoiden rinnalla uusien, nousevien kykyjen teoksia. Salmelan tapahtumatarjonta yhdistää klassista ja populaarimusiikkia, tiedettä ja runoutta. Avoinna kesäisin.

Museot

Museot

Mäntyharjussa on 5 museota, joissa pääset tutustumaan vaikkapa paikkakuntamme uittohistoriaan sekä Pappilan elämänmenoon. Iso-Pappilan museoalueella järjestetään vuosittain vaihtuvia, teemallisia museonäyttelyitä. Avoinna kesäisin.

Luonto- ja kulttuuritalo

Luonto- ja kulttuuritalo

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo sekä Rakkauspuisto tarjoavat kulttuuri- ja matkailupalveluja korkeatasoisella ja monitaiteellisella ohjelmallaan. Samalle päivälle voi suunnitella retken myös läheiseen Repoveden kansallispuistoon. Avoinna kesäisin.

Tutustu myös

Kalliomaalaukset

Näe ja koe

Pariskunnille

Lapsiperheille

Ryhmille

Maailmanperintökohde Verla

Tapahtumat Mäntyharjussa

Ryönänhovin puutarha

Saimaa Hop On Hop Off