Nähtävyydet

Vietätpä Mäntyharjussa muutaman tunnin tai useamman päivän, löydät meiltä mielenkiintoista koettavaa. Jo yhden päivän aikana voit nauttia järvimaisemista, piipahtaa torikahvilassa ja kulttuurikohteissamme.

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmelan näyttely esittelee tunnettujen suomalaisten kuvataiteilijoiden rinnalla uusien, nousevien kykyjen teoksia. Salmelan tapahtumatarjonta yhdistää klassista ja populaarimusiikkia, tiedettä ja runoutta.

Museot

Museot

Mäntyharjussa on 5 museota, joissa pääset tutustumaan vaikkapa paikkakuntamme uittohistoriaan sekä Pappilan elämänmenoon. Iso-Pappilan museoalueella järjestetään vuosittain vaihtuvia, teemallisia museonäyttelyitä.

Luonto- ja kulttuuritalo

Luonto- ja kulttuuritalo

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo tarjoaa kulttuuri- ja matkailupalveluja korkeatasoisella ja monitaiteellisella ohjelmallaan. Samalle päivälle voi suunnitella retken myös läheiseen Repoveden kansallispuistoon.

Kansallispuisto

Kansallispuisto

Repovesi on yksi maamme suosituimmista kansallispuistoista ja sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Mäntyharjun keskustasta. Puistoon on kolme virallista sisäänkäyntiä, joista suosituin on Lapinsalmi.

Mäntyharjun kirkko

Mäntyharjun kirkko

Suomen toiseksi suurin puukirkko on komea näky seistessään kirkonkylän luonnonkauniin järvimiljöön ympäröimänä. Kirkon läheisyydessä on kaunis luontokirkon alue ja hautausmaalla järjestetään hautausmaakierroksia.

Tutustu myös

Repoveden kansallispuisto

Kalliomaalaukset

Näe ja koe

Pariskunnille

Lapsiperheille

Ryhmille