Näe ja koe

Käyntikohteita ja tekemistä Mäntyharjussa ympäri vuoden. Retkeilyvinkkejä, luontokohteita, kulttuuritapahtumia, museomme ja kesäteatteritarjonta.

Nähtävyydet

Nähtävyydet

Mäntyharjun ja lähiseudun nähtävyyksiä, kuten Woikosken upea automuseo, kaunis Taidekeskus Salmela, Maailmanperintökohde Verla, Mikkelin taidemuseo ja Repoveden kansallispuisto. Osa museoista on avoinna ympäri vuoden ja osa esimerkiksi ryhmille tilauksesta myös talviaikaan.

Kansallispuistoon

Kansallispuistoon

Läheinen Repoveden kansallispuisto on yksi maamme suosituimmista, jossa on mm. yksi Suomen suosituimmista kiipeilykallioista, paljon luonnonnähtävyyksiä ja valokuvattavaa. Puisto itsessään on avoinna ympäri vuoden, mutta Ketunlenkin käsikäyttöinen lossi vain sulan veden aikaan!

Ostokset

Ostokset

Mäntyharjun keskustassa on yli 20 liikettä valmiina palvelemaan sinua. Tule vaikka junalla, sillä ydinkeskustaan on asemalta matkaa vain 500 metriä. Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan tarjontaan myös talvella. Kesäisin ostoksille kannattaa lähteä myös kyläpuoteihin ja -toreille.

Talviuinti, saunat ja paljut

Talviuinti, saunat ja paljut

Ei sitä turhaan sanota, että saunominen on kuin meditaatiota. Sauna rauhoittaa, hiljentää, elvyttää ja voimauttaa. Tuo meidät yhteen ja ravitsee. Niin mieltä kuin ruumistakin. Katso kaikki yleiset saunat, vuokrasaunat, saunatapahtumat ja vuokrapaljut.

Tapahtumia

Tapahtumia

Jokavuotisia tapahtumia ovat esimerkiksi Ilokuvafestivaali, Mäntyharjun Markkinat, SwimRun-uintijuoksu, Hämärät markkinat ja Talvirieha uusitulla Kisalan alueella. Lisäksi meillä on paljon erilaisia konsertteja varsinkin kesäaikaan.

Viikonloppukurssit 2023-2024

Viikonloppukurssit 2023-2024

Majoitu mukavasti kurssin ohessa, kahvittele, kierrä pieniä putiikkejamme, piipahda laavulla tai jossakin luontokohteissamme, kurkkaa kirpputorin tarjonta ja käy iltakävelyllä Rantareitillä.

Tule junalla

Tule junalla

Iso osa retkeilyreiteistä lähtee juna-asemalta, jonka naapurissa sijaitsee myös Mäntyharjun melontakeskus. Torille on 500 metriä ja taidekeskus Salmelaan 3 kilometriä. Talviaikaan jääladullekin pääsee juna-asemalta.

Perheille

Perheille

Lasten kanssa reissaaville on leikkipuistoja, laavuja, uusittu Kisala palveluineen sekä kivoja kahviloita ja ostosmahdollisuuksia ympäri vuoden. Moni suuntaa myös mökkilomalle ja retkelle Repoveden kansallispuistoon.

Luonto ja retkeily

Luonto ja retkeily

Tule mökkeilemään, maastopyöräilemään, patikoimaan, melomaan, kalastamaan, suppailemaan, golfaamaan, hiihtämään, lumikenkäilemään ja rentoutumaan upeisiin järvimaisemiimme!

Pariskunnille

Pariskunnille

Ideoita, vinkkejä ja suosituksia parisuhdelomaan Mäntyharjussa. Tule retkeilemään ja rentoutumaan tai vietä laatuaikaa rakkaasi kanssa jossakin mökkikohteistamme.

Ryhmille

Ryhmille

Tulkaa porukalla! Työporukalle ja lajiniiloille aktiviteetteja upean järviluonnon ympärillä. Tai ehkä etsit jotain vähän erikoisempaa tekemistä ystäväporukan kesken?

Syyslomavinkit 2023

Syyslomavinkit 2023

Ota irtiotto arjesta ja suuntaa Mäntyharjun upeisiin järvimaisemiin syyslomalle – Koe Repoveden kansallispuisto ruskan sävyissä, nauti luontoelämyksistä ja rentoudu saunan lämmössä. Tai tule mökille – Koe pimenevä ilta ja metsän rauha.

Repovesi-reitit

Repovesi-reitit

Vuoden Retkikohde -palkitut Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston väliset reitit on suunniteltu maastopyöräilyyn, patikointiin ja melontaan. Melontareitti tunnetaan myös nimellä Hallan reitti.

Mäntyharjun kirkko

Mäntyharjun kirkko

Kaunis puukirkko sekä luontokirkon alue ovat hyviä paikkoja hiljentyä. Kirkko toimii myös tiekirkkona, eli se on kesäaikaan auki kaikille kulkijoille. Hautausmaalla järjestetään kesäisin myös mielenkiintoisia hautausmaakierroksia. Alueeseen voi tutustua ympäri vuoden.

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela

Upeita taidenäyttelyitä ja tasokkaita konsertteja historiallisessa kirkonkylämiljöössä koko kesän. Monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluu myös 3-4 vuoden välein järjestettävä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu. Avoinna kesäaikaan.

Luonto- ja kulttuuritalo

Luonto- ja kulttuuritalo

Repoveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva luonto- ja kulttuuritalo tarjoaa kulttuuri- ja matkailupalveluja korkeatasoisella ja monitaiteellisella ohjelmallaan koko kesän. Tutustu ehdottomasti myös Rakkauspuistoon.

Kesäteatterit

Kesäteatterit

Mäntyharjussa on kaksi tasokasta kesäteatteria, joissa on molemmissa katetut katsomot ja väliaikatarjoilut. Näytösaikaa on kesäisin vain muutama viikko, joten tilaa liput hyvissä ajoin!

Tutustu myös

Luonto ja reitit

Nähtävyydet

Aktiviteetit

Päiväretket 16 vinkkiä

Ravintolat ja kahvilat

Tule junalla

Elokuvateatteri Kino

Matkoslammen laavusauna

Talviuinti 5 eur/kerta

Mobiilipakopeli

Syksyn opastetut retket

Viikonloppukurssit

Syyslomavinkit 2023