Näe ja koe

Käyntikohteita ja tekemistä Mäntyharjussa ympäri vuoden. Retkeilyvinkkejä, luontokohteita, kulttuuritapahtumia, kaikki museomme ja kesäteatteritarjonta.

Kansallispuistoon

Kansallispuistoon

Repoveden kansallispuisto on yksi maamme suosituimmista, jossa on paljon merkittyjä reittejä, yksi Suomen suosituimmista kiipeilykallioista sekä luonnonnähtävyyksiä ja valokuvattavaa. Avoinna ympäri vuoden.

Repovesi-reitit

Repovesi-reitit

Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston välille levittäytyvä retkeilyreittiverkosto on suunniteltu maastopyöräilyyn ja melontaan. Melontareitti tunnetaan myös nimellä Hallan reitti. Umpihankihiihtokin on mahdollista.

Ostokset

Ostokset

Mäntyharjun keskustassa on yli 20 liikettä valmiina palvelemaan sinua. Tule vaikka junalla, sillä ydinkeskustaan on asemalta matkaa vain 500 metriä. Kesäisin ostoksille kannattaa lähteä myös kyläpuoteihin ja -toreille.

Mäntyharjun kirkko

Mäntyharjun kirkko

Kaunis puukirkko sekä luontokirkon alue ovat hyviä paikkoja hiljentyä. Kirkko toimii myös tiekirkkona, eli se on kesäaikaan auki kaikille kulkijoille. Hautausmaalla järjestetään kesäisin myös mielenkiintoisia hautausmaakierroksia. Alueeseen voi tutustua ympäri vuoden.

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela

Upeita taidenäyttelyitä ja tasokkaita konsertteja historiallisessa kirkonkylämiljöössä koko kesän. Monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluu myös 3-4 vuoden välein järjestettävä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu. Avoinna kesäaikaan.

Luonto- ja kulttuuritalo

Luonto- ja kulttuuritalo

Repoveden kansallispuiston läheisyydessä sijaitseva luonto- ja kulttuuritalo tarjoaa kulttuuri- ja matkailupalveluja korkeatasoisella ja monitaiteellisella ohjelmallaan koko kesän.

Kesäteatterit

Kesäteatterit

Mäntyharjussa on kaksi tasokasta kesäteatteria, joissa on molemmissa katetut katsomot ja väliaikatarjoilut. Näytösaikaa on kesäisin vain muutama viikko, joten tilaa liput hyvissä ajoin!

Tapahtumia

Tapahtumia

Jokavuotisia tapahtumia ovat Ilokuvafestivaali, Mäntyharjun Markkinat, SwimRun-uintijuoksukilpailu, Pimeät markkinat, Talvirieha ja Wanhan Ajan Joulu. Lisäksi meillä on paljon erilaisia konsertteja.

Tutustu myös

Luonto ja reitit

Nähtävyydet

Aktiviteetit

Päiväretket 16 vinkkiä

Ravintolat ja kahvilat

Tule junalla

Elokuvateatteri Kino

Matkoslammen laavusauna

Talviuinti 5 eur/kerta

Mobiilipakopeli

Syksyn opastetut retket

Kurssitarjonta