Maastopyöräile, melo tai patikoi Repoveden kansallispuistoon

Harjujen ja metsäjärvien väliselle alueelle levittäytyvä maastopyörä- patikointi- melonta- ja retkipyöräreitistö mahdollistaa elämyksellisen ja vaihtelevan matkan Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon. Reitin voi kulkea kokonaan tai osissa sekä kulkumuotoja kesken reittiä vaihdellen. Majoitusta on tarjolla 20 km:n välein ja taukopaikkoja noin 10 km:n välein. Lähtöpisteen tuntumaan pääsee junalla.

Koko matkan kulkijat kokevat kaiken; supisuomalaiset mäntymetsät, pirunpellot, harjukankaat, koivikot, kuusimetsät, kalliot, sammalet, suopursut ja marjamättäät, kalliomaalaukset, metsälammet sekä suuret järvenselät. Jopa vanhat kärrypolut ja metsämiesten käyttämät pyyntipolut ovat osa tätä ikiaikaista kansallismaisemaa. Ota uimapuku ja sienikori mukaan!

Luontopolkua 22 km

Maisemiltaan ja luontotyypeiltään vaihtelevat maasto-osuudet sekä alueelle tyypillinen eläimistö on kuvattu reitin kolmikielisiin (FI, RU, EN) tietotauluihin.

Miten reiteille pääsee?

Reitin lähtöpisteen tuntumaan, Mäntyharjun juna-asemalle pääsee suorilla matkustajavuoroilla etelästä ja pohjoisen suunnasta. Helsinki-Vantaan lentokentältä on meille noin 2 tuntia omalla autolla tai junalla. Maastopyörä- melonta - ja patikointireitit lähtevät aivan keskustan tuntumasta.

Tervetuloa melomaan, patikoimaan ja maastopyöräilemään upeisiin järvimaisemiimme!

Lähtöpiste

Urheilutie 1,
Mäntyharju

Lisää infoa

Kotisivulla

Koe myös