Parhaat syyt kesävierailuun Mäntyharjussa

EtusivuBlogi → Parhaat syyt kesävierailuun Mäntyharjussa

Kesä on täydellistä aikaa vierailla Mäntyharjussa. Taidekeskus Salmelan, kesäteattereiden, markkinoiden ja veneristeilyjen lisäksi kannattaa varata aikaa maisemien ihasteluun, järviluonnosta nauttimiseen sekä torilla sekä kivijalkaliikkeissä poikkeamiseen.

Kesäiset vinkit Mäntyharjuun

Vinkkimme veneretkistä kesäkahviloihin ja kävelyihin löydät tästä artikkelista alta. Kesäperjantaisin on tarjolla myös erilaisia vaihtuvia tapahtumia Mäntyharjun torilla 2.8.2024 saakka, aina klo 16-18 välillä.

Yli 300 tapahtumaa

Mäntyharjussa on jälleen paljon tapahtumia, ja kaikkia et välttämättä verkosta löydä sillä kaikki tapahtumanjärjestäjät eivät niitä yhteiseen tapahtumakalenteriin ilmoita. Mäntyharjun kunnan tapahtumakalenteri kannattaa silti katsastaa, sillä siellä on laajin valikoima tarjonnasta. Kesän 2024 kokeilussa olevasta Mäntyharjun matkailusovelluksesta voit katsoa tapahtumia päiväkohtaisen näkymän lisäksi myös listana.

Matkailuinfo auki päivittäin

Matkailuinfossa torilla kannattaa piipahtaa; sieltä saat mm. paperisen viikko-ohjelman ja tapahtumakalenterin. Info on avoinna itsepalveluperiaatteella joka päivä 25.8.2024 saakka. Ovet ovat auki vähintään klo 10.00-18.00 (säävarauksella). Matkailuneuvoja on paikalla ma-la klo 10.00-14.00.

Mäntyharju 2-3 tunnissa

Mäntyharju 2-3 tunnissa

Ajatko Mäntyharjun kirkonkylän ja keskustan läpi matkalla pohjoiseen tai etelään? Tai olet tulossa päiväretkelle junalla? Poimi parhaat vinkit 2-3 tunnin minilomaan Mäntyharjussa.

Matkailusovellus

Matkailusovellus

Mitä tehdä, minne mennä? Matkailusovelluksesta löydät tapahtumat, myös luettelona sekä tietoa käyntikohteista, museoista, opastuksista, veneretkistä, retkeilystä ja paljon muutakin ajankohtaista tietoa mahtavaan kesään Mäntyharjussa!

Veneristeilyt ovat kesän 2024 uutuus!

Veneristeilyt ovat kesän 2024 uutuus!

Veneristeilyt Miekankoskelle ja Puukonvuorelle keskiviikkoisin ja torstaisin välillä 26.6.-1.8.2024. Aikataulut sovitettu junavuoroihin!

HopOn HopOff -bussiretket

HopOn HopOff -bussiretket

Takuulähtöjä eri kohteisiin junalla(kin) tulijoille aina tiistaisin Saimaa Hop On Hop Off -tyyliin linja-autolla 25.6.-13.8.2024 välillä.

Täsmävinkit lasten kanssa

Täsmävinkit lasten kanssa

TOP 10 vinkit lapsiperheille ja vinkit onnistuneeseen lomaan Mäntyharjussa. Tule vaikka päiväretkelle tai budjettilomalle.

Tekemistä teinin kanssa

Tekemistä teinin kanssa

Oletko tulossa nuoren kanssa Mäntyharjuun etkä keksi mitään tekemistä, josta myös nuori innostuisi? Ei hätää, sillä täältä löydät tekemistä, josta varmasti myös nuori tykkää!

Salmelan juhlakesä 35 vuotta

Salmelan juhlakesä 35 vuotta

Taidekeskus Salmelassa vietetään juhlavuotta, kun mittariin tulee 35. näyttelykesä. Tarjolla on upea taidenäyttelytarjonta ja lukuisia konserttielämyksiä upeassa miljöössä.

Kesäteatterikausi on jälleen täällä!

Kesäteatterikausi on jälleen täällä!

Kaksi upeaa kesäteatteriamme pistävät näyttämöillä pian parastaan, kun kesäteatterikausi käynnistyy 28.6.2024. Kannattaa varata liput heti, jos mielessä on jokin tietty päivä!

Ryönänhovin puutarha on ihana kesäkohde

Ryönänhovin puutarha on ihana kesäkohde

Lähde päiväretkelle ainutlaatuiseen puutarhakohteeseen, joka on avoinna jälleen tulevana kesänä 2024 yleisölle. Samalla voit tutustua Savolaisittain erikoiseen kartanohistoriaan.

Iso-Pappilassa maksuton näyttely ja lampaita

Iso-Pappilassa maksuton näyttely ja lampaita

Tänä kesänä kannattaa vierailla Mäntyharjun museon taidenäyttelyssä, ja Iso-Pappilan museoalueella. Taidenäyttely ja opastukset ovat täysin maksuttomia! Heinäkuussa tiluksilla laiduntaa myös pieni lammaslauma, jotka ovat siellä perinnebiotoopin hoitotöissä.

Mikä tapahtumakesä! – tarjolla yli 300 tapahtumaa

Mikä tapahtumakesä! – tarjolla yli 300 tapahtumaa

Mäntyharjun tapahtumatuottajat ovat taas pistäneet parastaan ja tarjolla on mahtava kattaus kaikenlaista pientä ja suurta. On urheilua ja markkinoita, toriperjantaisin ohjelmaa ja iki-ihana Ilokuvafestivaali sekä paljon, paljon muutakin kivaa!

Omatoimiset  ja opastetut kierrokset

Omatoimiset ja opastetut kierrokset

Jos omatoimisuus ei ole sinun juttusi, niin lähde opastetulle kierrokselle vanhalle hautausmaalle. Täysin maksuttomia opastuksia vetää viihteen moniottelija Roope Nykänen.

Opastettuja kierroksia

Opastettuja kierroksia

Tänä kesänä on tarjolla useita opastuksia ja opastettuja kierroksia Mäntyharjun kirkossa sekä vanhalla hautausmaalla. Tarjolla on myös maksuttomia päiväkonsertteja ja muita musiikkielämyksiä! Kirkon pihapiirin tuntumassa sijaitsee myös kaunis luontokirkon alue.

6 museota

6 museota

Mäntyharjussa on kuusi toisistaan poikkeavaa museota ja historian ympärille on tänä kesänä rakennettu todella paljon erilaista ohjelmaa, kuten opastettuja kävelykierroksia.

Urheilullisiin hetkiin

Urheilullisiin hetkiin

Monitoimihalli Kisala eri lohkoineen on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Kisalassa voi kesäkuumallakin pelata vaikka sulkapalloa tai tennistä. Polaria-Padel-kenttä on myös suosittu.

Kurkilahden rannat -kävelyreitti keskustassa

Kurkilahden rannat -kävelyreitti keskustassa

Tällä kierroksella tutustut pitäjämme historiaan helposti kävellen tai pyörällä. Kurkilahden alueella sinua palvelevat kesäaikaan useampi yritys, kuten Makasiinin Puoti&Kahvila, Mäntyharjun melontakeskus, Rantaravintola Kurkiniemi, sekä Nilkko Taproom.

Ravintolat ja kahvilat

Ravintolat ja kahvilat

Mäntyharjun keskustassa on useita lounasravintoloita sekä myös Ala-cartea. Rantaravintola Kurkiniemi (kuvassa) kannattaa katsastaa jo ihan rantamaisemienkin vuoksi, eikä kannata unohtaa myöskään Reissuravintolaa, torikahvilaa tai makasiinin Puoti & Kahvilan maistuvia vohveliannoksia

Kesäpuodit, kyläkahvilat ja torit

Kesäpuodit, kyläkahvilat ja torit

Mäntyharjussa on edelleen 17 kylää täynnä upeita kylätaloja, persoonallisia kahviloita sekä kesätoreja täynnä elämää.

Lähiruoka ja tilat

Lähiruoka ja tilat

Mäntyharjussa on useita palkittuja lähiruokatiloja, joilla on suoramyyntiä myös tiloilla. Monia tuotteita löydät ympäri vuoden S-marketilta ja K-Supermarketilta.

Saattaisit olla kiinnostunut myös