Talvilomakivaa 2024

EtusivuBlogi → Talvilomakivaa 2024

Kaikkea kivaa talvista tekemistä Mäntyharjussa

Mäntyharjussa on todella hyvin hoidetut sisämaaladut ja jääreitit, kaunis rantareitti kävelyyn ympäri vuoden, hienot Pappilanniemen maastot lumikenkäilyyn, talvisiin päiväretkiin ja laavuiluun, koirakävelylatu ja koirien hiihtovuorot, Repoveden kansallispuisto ympärivuotisiin luontoretkiin, retkiluistelureitti sekä satoja geokätköjä. Tosisissit hiihtävät Repoveden kansallispuistoon saakka, mutta se on jo melkoista ”extreme-hommaa”.

Suosittelemme myös suuntaamaan jollekin lähilaavulle, vaikka nokipannukahveille, testaamaan koirakävelyladun maisemat (jos jäätilanne sallii) ja päiväretkeä Citypatikkaa pitkin Teerniemen kalliolle.

Repoveden kansallispuisto 

Vain 33 kilometrin päässä Mäntyharjun keskustasta sijaitseva luonnonkaunis Repoveden kansallispuisto on suosittu päiväretkikohde kaikkina vuodenaikoina. Aluetta kutsutaan myös pikkulapiksi, koska se on korkeuseroiltaan aivan poikkeuksellinen Etelä-Savossa. Talvisin puistossa voi lumikenkäillä, umpihankihiihtää ja kävellä. Kävelyreitit pysyvät melko hyvin auki läpi vuoden, ainakin suosituimmilla reiteillä Lapinsalmen sisäänkäynnin tuntumassa, josta on helppo suunnata vaikkapa Ketunlenkille. Huomioi kuitenkin, että Ketunlenkki ei ole talviaikaan kierrettävissä ympyräreittinä, sillä käsikäyttöinen Ketunlossi on talviaikaan kiinnitettynä rantaan.

Huom! Lapinsalmen alue on suljettu ainakin 18.1.2024 saadun tiedon mukaan, joten kulku puistoon on mahdollista Tervajärven ja Saarijärven kautta (parkkialueet aurataan).

Lisää tietoa löydät kansallispuiston omalta sivustolta https://www.luontoon.fi/repovesi

11 laavua päiväretkiin

Mäntyharjussa on lukuisia ihania laavukohteita, joista suurin osa on saavutettavissa ympäri vuoden sisämaitse kävellen, hiihtäen tai lumikenkäillen.

Kaikki talvilaavut mantyharju.fi/talvilaavut

Sisämaalatuja kaiken ikäisille

Maisemallisesti ladut on tehty maastoihin, joissa on mahdollisimman paljon järvi- sekä lampinäkymiä. Ladut ovat turvallisia, leveitä ja näkyvyys on hyvä. Kaksisuuntaisilla osuuksilla luistelu- ja perinteinen latu kulkevat rinta rinnan. Kisalan urheilualueella (keskustan tuntumassa) on lyhyempiä latuja tasamaalla hiihtämään opetteleville. Lisää tietoa löydät sivustolta mantyharju.fi/maastohiihto

Ladulle.fi -sovellusta kannattaa myös hyödyntää, sillä siellä on ajantasaisin ylläpitotilanne! 

Muista myös! 

Tai kahvittele, ruokaile ja käy ostoksilla! Kurkkaa ostokset -sivu ja tutustu keskustan pieniin puoteihin ympäri vuoden.

Tilavaraukset liikuntahalli Kisalaan hoituvat Timmin kautta. Mäntyharjun kunnan sivustolla on lisää vinkkejä talviseen ulkoiluun ja ajankohtaista liikuntapaikoista -tiedotteet.  

Talvilomaviikon tapahtumat löydät sivulta mantyharju.fi/tapahtumat

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Näkemistä ja tekemistä

Perheille

Ryhmille

Pariskunnille

Tapahtumat

Viikonloppukurssit

Tule junalla

Majoitus

Majoitu mukavasti lakanoissa, elämyskohteissa tai jossakin vuokramökeistämme. Sivustollamme olevassa varauskalenterissa on lähes 40 paikallisen majoittajan tarjonta. Etsi päivämäärähaulla vapaat kohteet 24/7.

Sivustoltamme löydät myös erikseen kohteet esimerkiksi Mäntyharjun keskustassa sekä elämysmajoituskohteet!

Majoitus Mäntyharjussa

Tervetuloa talvilomalle Mäntyharjuun!