Opastetut kierrokset ja konsertit Mäntyharjun kirkossa ja hautausmaalla

EtusivuBlogi → Opastetut kierrokset ja konsertit Mäntyharjun kirkossa ja hautausmaalla

Kesällä 2024 Mäntyharjussa on tarjolla useita opastuksia ja opastettuja kierroksia Mäntyharjun kirkossa sekä vanhalla hautausmaalla. Tarjolla on myös maksuttomia päiväkonsertteja ja muita musiikkielämyksiä! Jumalanpalveluksia järjestetään tuttuun tapaan läpi kesän, sunnuntaisin klo 10.00. Kirkon pihapiirin tuntumassa sijaitsee myös kaunis luontokirkon alue. Katso minne suunnata ja milloin.

Opastetut kierrokset Mäntyharjun kirkossa

Mäntyharjun kirkon opastettu kierros on tarjolla läpi kesän, joka tiistai klo 12.00. alkaen ajalla 18.6.-30.7.2024. Pääset maksutta tutustumaan kirkon mielenkiintoisen historiaan paikallisten oppaidemme kanssa. Kierrosten kesto on noin 45 minuuttia, eikä ennakkoon ilmoittautumista tarvita. Opastetun kierroksen saat tilauksesta myös ryhmälle. Tiedustelut: Päivi Tuokko, puh. 050 321 9905.

Istumapaikkoja kirkossa on noin 1700, joten tilanahtautta ei kirkossa kovin helposti ainakaan, pääse kokemaan. Rakennus on Suomen toiseksi suurin puukirkko ja samalla Suomen suurin lamasalvosrakenteinen hirsirakennus. 

Konsertteja läpi kesän

Kesäkonserttien sarjassa on tarjolla useita esityksiä, suosittuja urkusovituksia päiväkonsertteina, sekä muitakin musiikkitapahtumia. Seurakunnan järjestämiin päiväkonsertteihin on vapaa pääsy. Konsertteja järjestetään myös Vanosen rukoushuoneella ja Pertunmaan kirkossa. Katso kaikki seurakunnan konsertit kesällä 2024.

Kesän 2024 erikoisuus on sunnuntaina 28.7.2024 toteutuva Ranskan jalkaväen soittokunnan konsertti, jonka Taidekeskus Salmela järjestää yhteistyössä Hamina Tattoo-tapahtuman kanssa. Ranskan maavoimia saapuu Mäntyharjuun edustamaan 40 sotilaan vahvuinen Jalkaväen soittokunta, Musique de l’Infanterie. Soittajat koostuvat 35 sotilasmusiikin ammattilaisesta, jotka ovat valmistuneet maan konservatorioista ja rekrytoitu kilpailun kautta. Konsertin kesto on noin 1 h 15 minuuttia. Osta liput

Opastetut hautausmaakierrokset

Kesällä 2024 sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä myös opastetulle historiakierrokselle Mäntyharjun vanhalle hautausmaalle, joka on tunnettu myös Niemen hautausmaana (Mäntyharjuntie 22). Hautausmaakierrokset ovat maksuttomia, ja ne toteutetaan keskiviikkoisin, aina klo 12.00 alkaen, ajalla 26.6.-31.7.2024. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Kierroksen kesto on noin 1 tunti. Elämyksellistä historiakierrosta isännöi viihteen moniottelijanakin tunnettu, karismaattinen Roope Nykänen.

Tiekirkko avoinna joka päivä

Mäntyharjun kirkko on yksi maamme tiekirkoista ja kesäaikaan avoinna joka päivä klo 9-18, ajalla 10.6.-20.8.2024. Kirkossa on mukavan viileää, joten hetken hengähdys keskellä kuuminta kesää on varmasti mukava ja rauhoittava kokemus.

Opastettu kirkkoesineiden esittely

Tämän kesän uutuus on vanhojen kirkkoesineiden esittelytilaisuudet, jotka järjestetään päiväkonserttien jälkeen neljänä torstaina; to 4.7., to 25.7., to 1.8. ja to 15.8.

Päiväkonsertti alkaa klo 12.00. Kirkkoesineiden esittely alkaa klo 12.45. Voit myös osallistua vain toiseen tapahtumista, tai molempiin. Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia.

Seurakunnan pöytä torikahvilassa

Mäntyharjun torikahvilassa kokoontuva Seurakunnan pöytä antaa mahdollisuuden käydä keskustelua seurakunnan työntekijöiden ja muiden seurakuntalaisten kanssa rennossa ilmapiirissä. Seurakunnan pöytä järjestetään läpi kesän, ajalla 5.6.-7.8. aina klo 11.00-13.00. Ilmoita kahvilan kassalla, mihin olet osallistumassa, niin saat kahvin/teen ja pullan maksutta. Katso kaikki seurakunnan tapahtumat.

Luontokirkon alue

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan myös Mäntyharjun kirkon tuntumassa sijaitsevaan luontokirkon alueeseen.

Luontokirkolla järjestetään häitä ja muita tilaisuuksia, mutta sinne saa mennä myös käyskentelemään vapaasti (kunhan ei häiritse tilaisuuksia). Luontokirkolle vievän polkualueen varrella on useampia maisemankatselupaikkoja, joissa voi myös onkia. Pääset sinne esteettömästi.

Kirkkoalueen läheisyydessä on myös pieni kirkonkylän kioski, Taidekeskus Salmela näyttelyalueineen, Ravintola Kesäheinä sekä Iso-Pappilan museoalue jossa on kesällä 2024 maksuton Mäntyharjun museon teemanäyttely, Kuvattua kauneutta ajalla 1.-28.7.2024.

Iso-Pappilan alueella sijaitsevat myös Mäntyharjun kesäteatteri sekä Veteraanipuisto ja Korsumuseo.

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Lisää blogeja