VisitMäntyharju on mäntyharjulaisten matkailualan yritysten perustama verkosto, jonka ajatuksena on sekä tiivistää yritysten välistä yhteistyötä että pyrkiä tuottamaan aiempaa parempia palveluita ja matkailukokemuksia täällä vieraileville.

Tutustu yrityksiin tarkemmin tällä sivustolla ja yritysten omilla verkkosivuilla.

Aliinin tila

Aliinin tilalla kasvatetaan suomenlampaita eri väreissä. Tuotamme herkullista karitsan- ja lampaanlihaa sekä lampaan monipuolisuuden ansiosta saatavilla on myös omien lampaiden villoista kehrättyä lankaa, taljoja sekä käsitöitä. Tilapuoti ja kesäkahvila avoinna kesän ajan sunnuntaisin klo 12-15. Muulloin ennalta sovitusti.

Yrityksen kotisivu

B&B Pinus

B&B Pinus on pieni ja tunnelmallinen aamiaismajoitus Mäntyharjulla. Olemme lähellä keskustaa ja rautatieasemaa, matkaa molempiin n. 1km. Sijaitsemme Mäntyharju-Repovesi alkupisteen läheisyydessä. B&B Pinuksessa on kaksi kauniisti entisöityä huonetta päärakennuksessa sekä kesäkäytössä kaksi valoisaa aittahuonetta. Päärakennuksen huoneet sijaitsevat entisessä ratamestarin talossa, huoneista järvinäkymät. Majoituselämykseesi meillä saat mukavan yösijan, leppoisaa palvelua ja runsaan aamupalan.

Yrityksen kotisivu

Griffin Events Finland Oy

Griffin Events Finland Oy:n taustalla on neljä mäntyharjulaista yrittäjää, joilla on kiinnostus kestävyysurheiluun. Griffin Events Finlandilla on tavoitteena järjestää laadukkaita urheilu- ja seikkailutapahtumia Mäntyharjulla, alueen huikeiden puitteiden hyödyntäminen ja tuoda elämää ja euroja maaseudulle.

Yrityksen kotisivu

Hietasen Lomamökit

Hietasen lomamökit sijaitsevat Mäntyharjulla, Vuohijärven rannalla. Mökit 1-4 on tehty ympärivuotuiseen käyttöön, jokaisessa mökissä on sähköt. Mökkien varustelutaso on korkea. Ranta on hiesua eli se sopii hyvin uimarannaksi.

Yrityksen kotisivu

Honkalomat

Honkalomien huvilat sijaitsevat Mäntyharjun reittiin kuuluvan kalaisan, kirkasvetisen Juolasveden rannalla. Hulppeat maisemat, oma rauha ja luonnonläheisyys luovat mainiot edellytykset lomailuun ja virkistäytymiseen. Huviloiden välittömässä läheisyydessä oleva vaihteleva monimuotoinen metsä tarjoaa erinomaiset marjastus-, sienestys- ja ulkoilumahdollisuudet. Kalastuksesta kiinnostuneille järjestetään kalastusluvat. Maatilalla harjoitetaan huviloiden vuokrauksen lisäksi mansikan luomuviljelyä ja suoramyyntiä.

Yrityksen kotisivu

Honkaniemen Huvilat

Tervetuloa luomaan yhteisiä muistoja, rentoutumaan, virkistymään ja nauttimaan mukavasta ja huolettomasta mökkilomasta hyvinvarustetuilla ja viihtyisillä vuokrahuviloillamme Mäntyharjulla! Huvilat sijaitsevat siten, että lomaillessasi suuremman seurueen kanssa, voit vuokrata käyttöösi vaikka kaikki kolme Peruveden huvilaa tai molemmat Pyhäveden huvilat. Kauppa- ja ravintolapalvelut löytyvät vain varttitunnin automatkan päässä. Tunnin ajomatkan säteellä löytyy ohjattuja luonto- ja liikunta-aktiviteetteja sekä kulttuurielämyksiä, nähtävyyksiä, tapahtumia ja ostosmahdollisuuksia hyvin monenlaiseen makuun ja tarpeeseen ympäri vuoden.

Yrityksen kotisivu

K-Supermarket Mäntyharju

Paikkakunnan monipuolisin ruokakauppa.

Yrityksen kotisivu

Kahvila Kaneliässä

Kahvila Kaneliässä sijaitsee keskellä Mäntyharjua, aivan torin yläpuolella. Aamiaista tarjolla arkisin klo 4.30 alkaen. Arkisin tarjolla myös lounasta klo 10.30-13.30. Meillä kaikki kahvileivät leivotaan itse, paikanpäällä. Tuoretta siis tarjolla heti aikaisesta aamusta alkaen! Tervetuloa iloisen palvelun kahvilaan!

Yrityksen Facebook-sivu

Kapiaisen lomamökit

Tasokkaat ja viihtyisät mökkimme sijaitsevat Mäntyharjun Halmeniemellä, Kukasjärven ja Korpijärven rannoilla. Yhdentoista mökin valikoimasta löytyy valinnan varaa niin idyllisistä mökeistä kuin ylellisistä huviloistakin.

Yrityksen kotisivu

Kauppisen Lomamökit

Kauppisen Lomamökit sijaitsevat keskellä kaunista eteläsavolaista järviluontoa. Lomamökit on rakennettu kirkasvetisten järvien – Korpijärven, Haukijärven ja Pyöriänjärven rannoille. Laadukkaasti varustetut mökit ovat viihtyisästi sisustettuja, ja ne soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön.

Yrityksen kotisivu

Mökki- ja metsäpalvelu Kimppa Ky

Varaa mökki parhaista, puhtaista Mäntyharjun maisemista: Ympäri vuoden,viikoksi, viikonlopuksi tai vaikka yhdeksi yöksi. Mökkimme sijaitsevat kirkasvetisen ja kalaisan, Mäntyharjun reittiin kuuluvan Juolasveden (15 km2) rannoilla. Veneily- ja melontareitit on merkitty. Täällä voi myös kalastaa, metsästää, marjastaa ja sienestää. Vuokramökit ovat erityyppisiä, jokaiseen hetkeen löytyy sopiva vaihtoehto. Ylätupa ja Kiitoksenpaikka sopivat myös juhlien järjestämiseen.

Yrityksen kotisivu

Kuvalan tila

Kuvala on vanha 1800-luvulta lähtien toiminut sukutila. Tila sijaitsee Mäntyharjun vehmaissa maisemissa, Voikoskella. Nykypäivänä tuotamme mureaa suomalaista viljapossun lihaa sekä vapaan kanan munia. Lisäksi vuokraamme idyllistä rantahuvilaa lomalaisille ja maaseudun rauhaa kaipaaville.

Yrityksen kotisivu

Lahtelan Lomamökit

Lahtelan tila sijaitsee Etelä-Savossa Mäntyharjun kunnassa Enolahden kylässä. Tilalla on vuokrattavana neljä mökkiä: Kanerva, Hongisto, Kapasaari ja Aurinkokumpu. Kanerva on rakennettu vuonna 2006. Hongisto sekä Aurinkokumpu on peruskorjattu vuonna 2000 ja ne ovat tasoltaan erinomaisia. Lahtelan tilaa ja lomamökkejä ympäröivä luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, marjastukseen ja sienestykseen. Kalamiehille puhdasvetinen Enonvesi tarjoaa hyvät kala-apajat sekä kesällä että talvella. Mäntyharjulta n. 30 km.

Yrityksen kotisivu

Leppälomat

Tervetuloa viihtymään ja rentoutumaan tunnelmallisiin vapaa-ajan asuntoihimme rannalla, Pertunmaalla ja Kangasniemellä.

Yrityksen kotisivu

Linkkumylly

Sata vuotta sitten rakensi Taavi talon isänsä perustaman myllyn viereen. Paikka oli ainutlaatuisen kaunis: järvi edessä, takana lampi, ja lammesta virtasi pieni koski talon ohi järveen. Talon takaa alkoivat metsäiset erämaat. Majoitusta meillä Linkkumyllyssä on ympärivuoden. Vuokraamme myös SUP-lautoja, kajakkeja ja kanootteja kahdessa pisteessä Linkkumyllyssä ja Mäntyharjun juna-aseman makasiinissa. Linkkumylly sijaitsee Mäntyharju-Repovesi reitin varrella. Matkaa Repoveden pohjoiseen sisäänkäyntiin on n.15 km ja Mäntyharjun keskustaan 14 km. Täällä järvialueella luonto on kaunis ja jylhä. Hiljaisuus, metsät ja vesistöt mahdollistavat ainutlaatuisen luontokokemuksen.

Yrityksen kotisivu

Lomakeskus Tommolansalmi Oy

Lomakeskus Tommolansalmi sijaitsee Mäntyharjulla valtatien 15 varrella Mikkelin ja Kouvolan välillä, kalaisan Korpijärven rannalla, Mäntyharjun ja Etelä-Savon monipuolisten retkeilymahdollisuuksien lähellä. Mukavan pieni ja idyllinen lomakeskuksemme tunnetaan paitsi kiireettömästä ja rennosta ilmapiiristään, myös monipuolisista aktiviteeteistaan, joissa on valinnanvaraa kaikenikäisille lapsista senioreihin! Retkeile, souda, hiihdä tai vaikka rentoudu suppaillen - ulkoilma-aktiviteettimme kutsuvat sinut luontoon!

Yrityksen kotisivu

Mäntyharjun Erämaja

Järjestä juhlat Mäntyharjun Erämajalla – Häät, syntymäpäivät, kokoukset. Erämaja on juhlapaikka Mäntyharjun keskustan tuntumassa luonnonkauniissa ja rauhallisessa paikassa Kallaveden rannalla. Matkaa Mäntyharjun keskustaan ja juna-asemalle on autolla 5 minuuttia. Erämajassa onnistuu juhlien ja kokousten järjestäminen jopa 100 hengelle ympäri vuoden.

Yrityksen kotisivu

Miekankosken kahvila

Saarenpään tila on mahdollista vuokrata juhlapaikaksi. Tilalla on runsaasti tilaa hienoissa maalaismaisemissa Vola-Golfin vieressä. Pitopalvelumme kattaa pöydän koreaksi.

Yrityksen kotisivu

Nilkko Brewing

Nilkko Brewing on vuonna 2017 vanhalle kenkätehtaalle perustettu pienpanimo. Valmistamme moderneja käsityöläisoluita, joissa huokuu rakkaus ympäristöön ja puhtaaseen luontoon. Panimo sijaitsee Pyhäveden rannalla kävelymatkan päässä Mäntyharjun keskustasta. Nimensä panimo on saanut läheisestä suuresta kalliosta, jolla jättiläinen uitti nilkkojaan rantavedessä ja voit nähdä painaumat kalliossa edelleen. Panimolla on oma 50 hengen taproom, jossa voit käydä maistamassa panimon kaikki oluet ja tehdä ostoksia olutkaupassa. Järjestämme varauksella panimokierroksia, maistatuksia ja vuokraamme tilaa myös yksityiskäyttöön. Tilat on rakennettu pääosin käyttäen paikallisia kierrätysmateriaaleja ja voit istua terassilla oluella samoilla tuoleilla, joilla itse istuimme ala-asteen kevätjuhlassa 25 vuotta sitten.

Yrityksen kotisivu

Reissuravintola

Olipa nälkäsi pieni tai suuri,Reissuravintolasta löydät murua rinnan alle! Aamupalasämpylöitä, kahvittelua, lounasta, à la cartea ja hampurilaisia. Nyt myös herkulliset pizzat! Lounaamme on joka päivä klo 11-15. Ravintolassamme on tilaa isollekin porukalle, asiakaspaikkoja on reippaasti yli 100. Meille saa tulla kahvittelemaan, istuskelemaan tai tapaamaan ystäviä. Kaikki asiakkaat voivat käyttää avointa nettiämme veloituksetta, ja kokouksia varten tilava 50 henkilön kabinetti.

Yrityksen kotisivu

Rosmarin

Ravintola Rosmarin sijaitsee keskeisellä paikalla Mäntyharjun keskustassa Reissutiellä. Poikkea lounaalle tai nauttimaan kahvit makean tai suolaisen kahvileivän kera tai virvokkeille ostoskierroksen lomassa! Ravintolassamme on A-oikeudet. Tarjoamme á la carte -annoksien lisäksi joka päivä maukkaan ja monipuolisen kotiruokalounaan noutopöydästä.

Yrityksen kotisivu

Fillarivuokraus Harri Taskinen

Vuokrattavana on citypyöriä, maastopyöriä ja lastenpyöriä. Meiltä löytyy myös tarvittavat varusteet. Pyöriä on eri kokoisia miesten, naisten ja lasten malleja. Kaikki pyörät ovat hyvin varusteltuja. Vuokraushintaan kuuluu myös lukko, kypärä ja renkaan paikkaus tarvikkeet.

Yrityksen kotisivu

Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmista kesäaikaisista kulttuuritapahtumista. Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat kesäisin kuvataidenäyttelyt, konsertit, tapahtumat sekä 3-4 vuoden välein järjestettävä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa kirkonkylämiljöössä sijaitsevassa Salmelassa vierailee vuosittain yli 30 000 kulttuurin ystävää.

Yrityksen kotisivu

Vierulan tila

Vierulan tilalla kypsyy makeita mansikoita ja vadelmia sekä monipuolisesti kesävihanneksia kuten uutta perunaa, avomaankurkkua, kesäkurpitsaa, hernettä ja varhaiskaalia. Vierulan tila pitää kunnia-asiana tuotteidensa tuoreutta. Marjat ovat aina myyntiaamuna kerättyjä, jolloin marjan ikä pellolta asiakkaalle on harvoin yli kuusi tuntia.Tervetuloa ostoksille myyntipisteiden lisäksi myös suoraan tilalla sijaitsevaan 24/7 itsepalvelukioskiin! Lisätietoja verkkosivuiltamme!

Yrityksen kotisivu

Villa Aurora

Tule majoittumaan mukavasti ja kodikkaan rauhallisesti, kauniin ja historiallisesti arvokkaan kulttuurimaiseman sydämeen Villa Auroraan Mäntyharjulle. Kauniit rakennukset ja vasta uudistetut majoitus-, aamiais-, ja kokoustilat sijaitsevat aivan Taidekeskus Salmelan vieressä kirkkaiden vesistöjen ympäröiminä. Villa Aurora tarjoaa majoitusta sekä kokous-, koulutustiloja ja palveluja ympärivuotisesti.

Yrityksen kotisivu

Vola Golf

Et tarvitse lajin tuntemusta, et tarvitse omia välineitä, sopii koko perheelle, myös lapsille, soveltuu hyvin erilaisille ryhmille, alueella 9:n väylän par 3-harjoituskenttä.

Yrityksen kotisivu

Woikoski Feeling

WHD Gård sijaitsee Nurmaalla, 22 km Mäntyharjun keskustasta. Majoitustilamme Woikoski GuestHouse tarjoaa tasokkaan yöpymismahdollisuuden 20 hengelle. Tilan jahtimaat, luontopolut, kalaisat lammet ja henkilökuntamme odottavat Sinua viettämään juhlaa, kokousta, koulutusta, yritystapahtumaa tai virkistyspäivää rennossa miljöössä. Museoistamme ja monipuolisista ruokailumahdollisuuksista löydät lisää tietoa tämän sivun muista osioista. Omatoimimatkaajia palvelevat Mummon kesämökki WHD Gårdin läheisyydessä sekä Haimin eräkämppä Repoveden kansallispuiston kupeessa. Tarkasta museoiden sekä ravintoloiden kesäaukioloajat kotisivuiltamme.

Yrityksen kotisivu

Ylä-Tommolan Lomamökit

Ota irtiotto arjesta ja tule rentoutumaan Ylä-Tommolan lomamökeille Mäntyharjun suurimman vesistön, Korpijärven rantamaisemiin! Ympärilläsi avautuu puhdas metsäluonto, jonka keskellä sinua odottavat hyvin varustetut saunalliset mökit. Jokaisessa mökissä on oma ranta laitureineen ja soutuveneineen. Voit nauttia lomastasi saunoen ja pulahtaa välillä puhdasvetisen Korpijärven virkistäviin aaltoihin.

Yrityksen kotisivu