Veneristeilyt Miekankoskelle ja Puukonvuoreen –kesän 2024 uutuus!

EtusivuBlogi → Veneristeilyt Miekankoskelle ja Puukonvuoreen –kesän 2024 uutuus!

Tule ihastumaan Mäntyharjun vesistöjen rantoihin ja aaltoihin upealla Husky Cruiserilla, joka liikennöi historialliselle Miekankoskelle ja erämaatunnelmaiseen Puukonvuoreen. Retket ovat kesän 2024 uutuus! Suosittelemme, että varaat ja maksat veneristeilysi Nettilipun kautta, jotta varmistat paikan. Lippu on ostettavissa myös veneestä (sirullinen pankki/luottokortti sekä käteismaksu). Meno-paluulipun hinta on kohteesta riippuen 15-25 euroa, perhelippu on 60 euroa.

Kaksi kesäistä kohdetta

Vene liikennöi keskiviikkoisin ja torstaisin ajalla 26.6. – 1.8.2024. Ennakkomarkkinoinnista poiketen risteilyaikaa pidennettiin yhdellä viikolla laiterikon vuoksi. Lähdöt tapahtuvat Mäntyharjun keskustasta ja juna-aseman tuntumasta, Kurkilahden venelaiturista. Molempina päivinä liikennöidään molempiin kesäisiin kohteisiin. Miekankoskelle suuntaavasta veneestä voi jäädä matkan varrella Taidekeskus Salmelaan, jolloin lipun hinta on 15 euroa.

Kurkilahti-Miekankoski-Kurkilahti

Lähdettyämme Kurkilahdesta, pysähdymme ensimmäisenä Taidekeskus Salmelassa, josta risteily jatkaa matkaansa Pyhäkosken pienvenesulun läpi kohti Miekankoskea.

Aidossa tukkilaisympäristössä sijaitseva Miekankoski on kaunis koskimiljöö, jossa on kesäkahvila (kuvassa), uittomuseo, kirpputori ja käsityömyymälä. Miekankoskella sijaitsee myös Turun rauhan muistomerkki ja se on kalastajien tuntema koskikalastuskohde. Kahvila on avoinna joka päivä klo 10-20 välillä. Kesäkuun ajan on kahvilassa mahdollisuus tutustua myös Keijo Pekkasen luontokuvanäyttelyyn. Tutustu tarkemmin Miekankosken kahvilan tarjontaan.

Miekankosken kahvilan läheisyydessä (700m) toimii Alhon kotiseutumuseo, jonka toimintaan voi myös tutustua pysähdyksen aikana, mutta aukiolot kannattaa tarkistaa Alhon kotimuseon verkkosivustolta.

Miekankoskella vietetään noin yksi tunti.

Liput > osta liput!
25 €, perhelippu 60 € (sis. 2 aikuista ja 2 lasta, lisälapset 5 €/lapsi)
Kurkilahti-Taidekeskus Salmela-Kurkilahti meno-paluu 20 €

Kurkilahti-Puukonvuori-Kurkilahti

Puukonvuori on ihastuttavan erämaamainen kohde, ja osa Keisarinlähteen melontareitin palveluvarustusta. Tulipaikka on siis myös osa Mäntyharjun laavuverkostoa, joten ehkä näet siellä myös melojia tai lähiseudun mökkiläisiä omilla veneillään.

Matka Puukonvuorelle kulkee Kallavettä pitkin ohittaen Kiepin sahan sekä kuuluisan Keisarinlähteen. Puukonvuoren historiallinen tunnelma on aistittavissa kalliomaalauksista, joista on tunnistettu katkelmia hirvistä sekä yksi ihmiskuvio.

Alueella on laavu, tulipaikka (tulenteko metsäpalovaroitukset huomioiden), puucee sekä pieni luonnontilainen polku, joka johtaa alle kilometrin päässä sijaitsevalle hiidenkirnulle/laavulle riippuen siitä, missä vene pystyy laskemaan matkustajat maihin. Tämä veneretki on ihanteellinen päivämatka lapsiperheille! Suosittelemme pakkaamaan mukaan eväät sekä hyttysmyrkkyä.

Puukonvuorella vietetään noin yksi tunti.

Liput > osta liput!

Meno-paluu 25 €, perhelippu 60 € (sis. 2 aikuista ja 2 lasta, lisälapset 5 €/lapsi)

Hyvä tietää

Ennen jokaista lähtöä neuvomme pelastusliivien pukemisessa sekä annamme yleiset turvallisuusohjeet. Olethan ajoissa paikalla. Jos saavut risteilylle autolla, jätäthän autosi parkkiin esimerkiksi Koulutien tienvarsiparkkiin. Makasiinin Kahvilan edustalla sijaitseva parkkipaikka on pääasiassa varattu liikkeissä asioiville. Huomasithan, että voit yhdistää veneristeilyn junalla saapumiseen, sillä risteilyaikataulut on ajoitettu juna-aikataulujen mukaan!

Takuulähdöt läpi kesän

Takuulähdöille kannattaa oma paikka varata nettilipusta ja tarkistaa mahdolliset muutokset muutoinkin. Varsinkin ennen kuin tulet kauempaa!

Keskiviikkolähdöt Kurkilahdesta
Klo 11.00 Miekankoskelle
Klo 14.30 Puukonvuoreen

Torstailähdöt Kurkilahdesta
Klo 11.0 Puukonvuoreen
Klo 14.30 Miekankoskelle

Tilauksesta ryhmille

Tilausmyynti mahdollistaa veneen vuokraamisen ryhmä- ja yksityiskäyttöön tiistaisin ja perjantaisin ajalla 25.6.- 26.7.2024. Risteilyyn liittyvät tiedustelut kannattaa osoittaa liikennöintipäivinä suoraan Jarmo Vuoriselle, 040 767 2048, jarmo.vuorinen@restafiesta.fi.

Säävaraus

Kaikissa lähdöissä on voimassa säävaraus. Kyseessä on avovene, jossa matkustajien suojaksi saadaan tarvittaessa kuomu. Sääolot saattavat silti heikentää matkustusmukavuutta, joten huomiothan pukeutumisen sääolosuhteiden mukaan! Lipun hinta sisältää pelastusliivin, liivin pukeminen ja turvallisuusohjeet käydään läpi ennen matkaa. 

Liput: nettilippu.fi
Kippari: Jarmo Vuorinen, 040 767 2048

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Lisää blogeja, joissa ajankohtaisia vinkkejä!