Talviuinti Mäntyharjussa

EtusivuBlogi → Talviuinti Mäntyharjussa

Rakastu talviuintiin!

Artikkeli päivitetty 15.9.2023

Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan! Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. Talviuintia harrastaa jopa 720 000 suomalaista ja yli 400 000 on kiinnostunut kokeilemaan lajia.

Talviuinti koukuttaa

”Alussa yritin sinnitellä 10 sekuntia, nyt en halua nousta pois ollenkaan. Kylmässä vedessä on nirvana. Kuuluu vain kohina päässä, kun veri ja mielihyvähormonit lähtevät liikkeelle. Se on sellainen halpa trippi.”

Talviuintipaikka Veljesniemessä

Talviuintia voi Mäntyharjussa harrastaa Veljesniemessä, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Mäntyharjun kuntakeskustasta. Talviuintitoiminnasta vastaa Suomen Ladun jäsenjärjestö, Reissupolku ry. Talviuintikausi on Mäntyharjussa kestoltaan 1.10.-31.5.2023.

Veljesniemi sijaitsee aivan Pyhäveden rannassa, jossa on pieni ja tunnelmallinen puusauna, pukutilat naisille ja miehille, kokoustilat/takkahuone sekä katettu tulipaikka. Laiturille on saunasta lyhyt matka ja siinä on lämmitetty matto. Laituritikkaita pitkin on järveen turvallista mennä.

Avantouintia pääsee harrastamaan oman aikataulun mukaan joka päivä aamusta iltaan, mahdolliset muut ulkopuoliset varaukset huomioiden. Jos tila on varattu on Veljesniemen parkkialueen puoleisessa seinässä merkki.

Osoite: Haukitie 19, Mäntyharju.

Yhteissauna aina tiistaisin

Yhteissauna lämpiää talkoovoimin aina tiistaisin klo 17.00-21.00. Kausimaksun lisäksi kertamaksukin onnistuu (5 euroa/hlö). Veljesniemeä voi myös varata omaan käyttöön.

Lue lisää/varaa käyntikerta tai kausimaksu

Veljesniemi varaustilana

Veljesniemeä voi varata myös omaan käyttöön. Lisätiedot varustuksesta ja maksamisesta löydät Mäntyharjun kunnan sivustolta mantyharju.fi/veljesniemi

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Talviuinnin terveysvaikutukset

Talviuinnin historiaa

Talviuinnin verkkokurssi

Tervetuloa talviuinnin pariin!