Syksyn 2023 opastetut retket

EtusivuBlogi → Syksyn 2023 opastetut retket

Opastetut luontoretket Mäntyharjussa ja lähialueilla

Opastettuja retkiä on tarjolla paikallisen Suomen Ladun jäsenjärjestön, Reissupolku ry:n toimesta. Reissupolun retket suuntautuvat Mäntyharjun laavukohteisiin, Mikkelin Neitvuorelle sekä Repoveden kansallispuistoon.

Retki Neitvuorelle Mikkeliin la 7.10. klo 9-15

Savon Sveitsi -lempinimellä tunnettu Neitvuori on eittämättä yksi kauneimmista luontokohteista, jossa on upeita näköalapaikkoja sekä hyvin opastetut reitit patikointiin. Reissupolku ry:n järjestämällä retkellä patikoidaan vajaan viiden kilometrin pituinen luontopolku jylhälle Neitvuorelle. Reitti on keskivaikea ja sisältää ylämäkiä, mutta normaalikuntoiselle aikuiselle ei ole liian vaikea kuljettavaksi. Retken hinta on aikuisilta 28 euroa ja lapsilta (4-17 vuotta) 10 euroa.

Lue lisää

Yön yli retki Repoveden kansallispuistoon 4.-5.11.2023

Reissupolku järjestää yön yli retken Repoveden kansallispuistoon la-su 4.-5.11.2023. Yöpyminen tapahtuu Karhulahden kodalla (ota oma retkipatja ja makuupussi mukaan). Patikointimatkaa kodalle on Saarijärven parkkipaikalta noin neljä kilometriä. Lauantain ohjelmassa on pieni vaellus kodan lähialueilla. Sunnuntaina aamiaisen jälkeen on paluu Mäntyharjuun noin klo 15:00. Kimppakyydeistä maksetaan auton kuljettajalle kohtuullinen korvaus, muuten retki on ilmainen.

Lue lisää

Omatoimiset retket

Olemme koonneet avuksesi myös valmiita reittiehdotuksia luonto ja retkeily -osioon. Suosituimpia ovat päiväretket läheiseen Repoveden kansallispuistoon ja Mäntyharju-Repovesireitit. Mäntyharjun keskustan tuntumassa kauniiden järvimaisemien keskellä polveileva Citypatikka on myös tutustumisen arvoinen retkeilyreitti.

Luonto ja retkeily

Päiväretki laavulle

Mäntyharjussa on myös useita laavukohteita, jonne suunnata päiväretkelle sekä erikoisuutena Matkoslammen laavun erämaasauna, joka sijaitsee noin 22 kilometrin päässä Mäntyharjun keskustasta, suositun Mäntyharju-Repovesi-reitin patikointi- ja maastopyöräreittiosuuksien varrella.

Majoitus Mäntyharjussa ja retkeilyreiteillä

Majoitusta löydät Mäntyharjun keskustasta, Repoveden kansallispuistosta sekä retkeilyreiteiltä Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston välillä. Meille voit tulla myös junalla!

Tutustu majoituskohteisiin