Talvikävely

Hyviä reittejä talvikävelyyn ovat Citypatikka, Rantareitti ja urheilualueelta lähtevä talvipatikka. Myös Pappilanniemi ja Teerniemi ovat hyviä kohteita. Jääladuilla on myös kävelylatu.

Citypatikka

Maisemallinen ja vaihteleva patikointireitti Mäntyharjun keskustan tuntumassa. Polut Pappilanniemessä ja Teerniemessä eivät ole välttämättä talvikunnossapidettyjä kaiken aikaa, sillä liikuntatoimi hoitaa ensin sisämaahiihtoladut. Harjualueet pysyvät yleensä kuitenkin hyvin talviaikaan, sillä reiteillä on niin paljon paikallisia kulkijoita. Lähtöpiste juna-asemalla.

Hyvä tietää

Reitin kokonaispituus onalle 10 kilometriä, mutta saat halutessasi pidemmän lenkin jos jatkat Taidekeskus Salmelaan ja luontokirkolle, josta etelään Uutelan laavulle ja laavulta takaisin Mäntyharjun keskustaan talvipatikkaa/Mäntyharju-Repovesi -reitin merkintöjä seuraten.

Tarkempi reittikuvaus ja karttalinkki

Rantareitti

Maisemallinen rantareitti sopii myös talvikävelyyn ja se on myös valaistu. Lähtöpisteenä voi käyttää vaikka juna-asemaa ja seurata Citypatikan opasteita. Rantareitistä ei ole omaa alasivua, mutta voit hyödyntää Mäntyharjun kunnan karttapalvelusta löytyvää kuvausta, jossa on karttalinkki yhdelle retkipyöräreittiehdotelmistamme.

Tarkempi kuvaus ja karttalinkki

Talvipatikka

Talvipatikka on uusi, vuonna 2023 testiin otettu uusi reittiehdotelma, jonka lähtöpiste on Mäntyharjun urheilualueella ja joka jatkuu Uutelan laavulle saakka. Reitille lähtö onnistuu joko urheilualueen pukukopeilta (nurmikentän luota) tai Pekkolanlammen uimarannan parkkipaikalta. Reitti on maastomerkitty ja se löytyy Mäntyharjun karttapalvelusta (aineistot > liikuntapaikat > talvireitit > talvipatikka)

Mäntyharjun karttapalvelu

Kävelylatu jäällä

Kävelylatu kulkee jäähiihtoreittien ja retkiluisteluradan välissä. Lähtöpiste on Kurkiniemen rannassa, mutta reitille pääset myös Kirkonkylältä, Taidekeskus Salmelan parkkipaikalta. Reitin varrella on Pappilanniemen taukopaikka Nuotioniemen laavu, jossa on katettu tulipaikka, polttopuita sekä ulko-wc.

Tarkempi reittikuvaus ja karttalinkki