Talvikävely

Hyviä reittejä talvikävelyyn ovat Citypatikka ja Rantareitti. Myös Pappilanniemi ja Teerniemi ovat hyviä kohteita. Pappilanniemen laavu Nuotioniemessä sopii myös hyvin talvipatikoinnin kohteeksi ihan sellaisenaankin. Jos jäälatuja tehdään, tehdään sinne myös kävelylatu.

Citypatikka

Maisemallinen ja vaihteleva patikointireitti Mäntyharjun keskustan tuntumassa. Polut Pappilanniemessä ja Teerniemessä eivät ole välttämättä talvikunnossapidettyjä kaiken aikaa, sillä liikuntatoimi hoitaa ensin sisämaahiihtoladut. Harjualueet pysyvät yleensä kuitenkin hyvin talviaikaan, sillä reiteillä on niin paljon paikallisia kulkijoita. Lähtöpiste juna-asemalla. Citypatikan kokonaispituus on alle 10 kilometriä.

Hyvä tietää: Kesäaikaan saat halutessasi pidemmän lenkin jos jatkat Taidekeskus Salmelaan ja luontokirkolle, josta etelään Uutelan laavulle ja laavulta Mäntyharjun keskustaan Mäntyharju-Repovesi -reitin merkintöjä seuraten. Jos teet pidempää reittiä talvella, joudut kulkemaan luontokirkon jälkeen osan matkasta hiihtolatujen vierellä ja Mäntyharjussa sitä eivät kaikki hiihtäjät katso hyvällä ainakaan jos menet hiihtolatujen päälle, vaikka kulkisitkin lumikengillä.

Tarkempi reittikuvaus ja karttalinkki

Rantareitti

Maisemallinen rantareitti sopii hyvin talvikävelyyn ja pyöräilyyn, koska se on talvikunnossapidetty ja valaistu. Lähtöpisteenä voi käyttää juna-asemaa ja seurata Citypatikan vaaleanpunaisia risteysopasteita. Juna-aseman tuntumassa on myös parkkitilaa autoille.

Hyvä tietää: Rantareitistä ei ole omaa alasivua, koska se on ”vain ” järven tuntumassa aivan rannassa kulkeva kevyen liikenteen käyttöön tarkoitettu tie. Voit hyödyntää Mäntyharjun kunnan karttapalvelusta löytyvää kuvausta, jossa on karttalinkki yhdelle retkipyöräreittiehdotelmistamme.

Tarkempi kuvaus ja karttalinkki

Kävelylatu jäällä

Kävelylatu kulkee jäähiihtoreittien ja retkiluisteluradan välissä. Lähtöpiste on Kurkiniemen rannassa, mutta reitille pääset myös Kirkonkylältä, Taidekeskus Salmelan parkkipaikalta. Reitin varrella on Pappilanniemen taukopaikka Nuotioniemen laavu, jossa on katettu tulipaikka, polttopuita sekä ulko-wc.

Tarkempi reittikuvaus ja karttalinkki