Retkipyöräreitit

Mäntyharju on täynnä hyviä retkipyöräilymaastoja ja maisemallisesti vaihtelevia harjualueita. Yhdistellen saat hienoja ympyräreittejä.

Vapaat majoituskohteet löydät superhausta

Toivolan ja Varpasen kierrokset on merkitty maastoon pienellä ruskeapohjaisella pyörän kuvalla, jossa on M -kirjain. Osalla reiteistä on samanlaisessa pyöräreittimerkissä kirjaimet E5 tai E15 ja silloin olet valtakunnallisella GT 4 -karttaan merkityllä reitillä. Kaikki alla kuvatut reittiehdotelmat näkyvät Mäntyharjun kunnan ylläpitämässä karttapalvelussa.

Toivolan kierros M, 38 km

Toivolan kierros M, 38 km

Mukava ja melko helppo reitti, jossa ajetaan lähes koko matka päällystettyä tietä pitkin. Puolessa välissä on mahdollisuus käydä kahvilla Vihantasalmen huoltoasemalla tai Miekankosken kahvilassa.

Varpasen kierros M, 24 km

Varpasen kierros M, 24 km

Näppärä reitti, mikäli haluaa päästä ajelemaan metsän siimekseen, muttei halua liian vaikeita maasto-osuuksia. Reitin varrella on Sammalisen kota, jossa on myös kaivo, mutta kuivina kesinä se saattaa olla tyhjä.

Rantareitti, 10 km

Rantareitti, 10 km

Rantareittiä ei ole merkitty maastoon, mutta se löytyy Mäntyharjun kunnan karttapalvelusta ja koska se soveltuu niin hyvin maisemareitiksi, niin olemme halunneet nostaa sen merkittyjen reittien joukkoon.

Miekankosken lenkki, 30 km

Miekankosken lenkki, 30 km

Maisemat vaihtelevat peltoaukeista metsiin ja järvinäkymiin. Vaativuudeltaan helppo, kuljet koko matkan asfalttitietä, mutta tiellä ei ole kevyenliikenteenväylää.

Tommolansalmen kierros, 64 km

Tommolansalmen kierros, 64 km

Tommolansalmen kahvilan kautta kurvaava keskivaikea reittiehdotelma, jossa on jonkun verran mäkisyyttä sekä vaihtelevia maisemaosuuksia. Haukijärven kohdalla on kiva pysähdyspaikka ja Tommolansalmelle voi pysähtyä syömään tai kahville.

Postilaatikkopyöräily

Postilaatikkopyöräily

Postilaatikkopyöräily on Mäntyharjulainen erikoisuus, jossa kierretään omatoimisesti eri puolille pitäjää ripoteltuja postilaatikkokohteita. Mainio tapa tutustua moniin kyliin ja kokea upeita järvimaisemia pyörän selästä käsin

 Lähiretkiä ja matkailunähtävyyksiä

 Lähiretkiä ja matkailunähtävyyksiä

Retkipyöräkohteiksi käyvät hyvin myös paikalliset matkailukohteet, kuten Miekankosken kahvila, WHD Gårdin matkailutila, Linkkumylly, Orilammen Maja ja Lomakeskus (kokeile myös Kultareittiristeilyä), Repoveden kansallispuisto ja UNESCOn maailmanperintökohde Verla.