Lumikenkäily

Mäntyharjun maisemallisesti parhaat paikat ovat Teerniemessä ja Pappilanniemessä. Lumikenkäilyyn suosittelemme myös Repoveden kansallispuistoa, joissa on joinakin vuosina myös lumikenkäilyreittejä.

Jos majoitut jollakin vuokramökeistämme, niin parhaat maastot kannattaa kysyä paikallisilta sieltä. Mäntyharju on iso alue, vaikka ei äkkiseltään sitä tulisi ajatelleeksikaan!

Pappilanniemi ja Teerniemi

Pyhäveden rantamaisemissa kiertelevä Citypatikka soveltuu korkeuserojensa vuoksi hyvin lumikenkäilyyn. Reitin varrella on myös Pappilanniemen laavu kauniissa Nuotioniemen kärjessä. Seuraamalla puissa oransseja reittimerkintöjä pysyt oikeilla poluilla.

Tarkemmat reittikuvaukset ja kartat

Päiväretki Repoveden kansallispuistoon

Repovedellä on paljon lumikenkäilyyn sopivia maisemallisia kohteita. Talviaikaan puiston alueella on verrattain hiljaista ja siellä saa nauttia erämaamaisesta tunnelmasta. Tarkista luontoon.fi/repovesi ennen lähtöäsi, sillä siellä ilmoitellaan mahdollisista muutoksista ja sieltä löydät myös yritykset, jotka tarjoavat puiston sisällä ja lähialueilla esimerkiksi opastettuja lumikenkäilyretkiä.

Hyvä tietää

Facebookissa toimii Repoveden ystävät -niminen ryhmä, jossa jaetaan ajankohtaista tilannetietoa mm. puiston lumitilanteesta ja kaikenlaisia vinkkejä muutoinkin.

Vuokraa lumikengät

Lumikenkiä voi vuokrata mm. Mäntyharjun vuokraamolta ja Mäntyharjun kirjastolta.

Mäntyharjussa on nimensä mukaisesti paljon harjuja ja kun on lunta, voi lumikenkäilyä harrastaa melkeinpä missä vaan. Toki se on mukavampaa kunnon nietoksissa ja sellaisilla alueilla, joissa ei ole teitä tai polkuja. Ulkoilun iloa kaikille!