Jääreitit

Mäntyharjun kunnan ylläpitämät reitit sopivat hiihtoon, talvikävelyyn, koirien kanssa liikkuville, retkiluistelijoille ja kickspark -kelkkailijoille. Moottorikelkkareittejä ylläpitää Mäntyharju-Pertunmaa moottorikelkkaseura.

Mäntyharjun kunnan liikuntatoimi tekee aina reitit jäälle, jos se vain on mahdollista. Jäällä saa myös kävellä ja vetää pulkkaa (koirakävelyladun uralla). Siirlahden jäälatua pitkin pääsee myös sisämaareiteille ja Uutelan laavulle.

Huom! Tarkista aina ennen hiihtämään menoa Ajankohtaista liikuntapaikoista -sivu ja ladulle.fi -tiedot, jossa on ajantasaisin tieto mm. ylläpitotilanteesta.

Kurkiniemi – Kirkonkylä, 5 km

Reitit Kurkiniemestä vanhaan Kirkonkylään taidekeskus Salmelalle ovat kaksisuuntaisia ja siellä onnistuu myös luisteluhiihto. Hiihtoreitin vieressä kulkee retkiluistelulatu sekä koirakävelyreitti ja -latu. Reitit ovat leveitä ja niiltä on helppo poiketa Pappilanniemen taukopaikalle Nuotioniemen laavulle.
Lue lisää

Kurkiniemi-Vihantasalmi-Kurkiniemi

Yksisuuntainen perinteisen tyylin latu. Pituutta edestakaiselle matkalle kertyy lähes 30 kilometriä. Jäähiihto on elämys, mutta suosittelemme silti tutustumaan tuuliolosuhteisiin ennakkoon.
Lue lisää

Muut ladut

Latuja on myös Kirkonkylällä, Valtolassa, Halmeniemellä sekä Mynttilässä. Jäätä pitkin pääsee joinakin talvina myös Mäntyharjun keskustasta aina Puukonvuoren saarilaavulle saakka.

Reittikartta ja lisätiedot

Tarkempia tietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Mäntyharjun kunnan liikuntatoimeen. Jos majoitut jossakin vuokramökeistämme, niin lisätietoa saat myös suoraan majoituskohteesta. Maksuttoman reittikartan voi noutaa Mäntyharjun kirjastolta, ja sen saat ladattua myös Mäntyharjun liikuntatoimen sivuilta. Mäntyharjun kunnan ylläpitämät reitit näkyvät myös kunnan karttapalvelussa.