Monipuolinen leikkialue kallion laella metsikössä

Mäntyharjulaislasten suunnittelema ympärivuotinen leikkialue sijaitsee Kisalan urheiluhallin kupeessa, vain 900 metrin päässä Mäntyharjun torilta. Puistosta löytyy myös pieni luontopolku, pesäkeinu ja köysirata. Valaistua puistoaluetta voi usein käyttää myös talviaikaan. Talviaikana puistossa voi hiihtää crossia (omatoimisesti maastopyöräradalla) ja laskea pulkalla. Pulkkamäki soveltuu parhaiten wuuuf-liukureilla laskettavaksi.

Metsäleikkipuiston kartan on suunnitellut Heli Pukki ja lasten luontopolkutaulujen graafisesta ilmeestä vastaa mikkeliläinen kivitaiteilija Terhi Kastehelmi Aalto. Lasten kanssa puistoon on tehty kivitaidetta ja muita pieniä taidetöitä, kuten linnunpönttöjä.

Puistossa voi ilman erillismaksua myös pitää pienimuotoisia teatteri ja muita esityksiä. Aivan vieressä sijaitsevat Mäntyharjun urheilualue sekä Repoveden kansallispuistoon johtavat patikointi ja maastopyöräreitti, sisämaahiihtoladut sekä luistelualue.

Osoite

Urheilutie 1,
52700 Mäntyharju

Koe myös

Lasten maastopyörärata

Metsäleikkipuistoa kiertävällä lasten maastopyöräradalla voi harjoitella pyörän hallintaa mäkisessä harjumaastossa ja jyrkissä käännöksissä. Vauhtia voi ottaa kaarroksista ja loivista seinämistä sekä kokeilla oikeaa metsämaastoa turvallisemmin, kuinka pyörä käyttäytyy alastuloissa.

Pikkuputiikkeja Mäntyharjun keskustassa

Mäntyharjun keskustassa on yli 80 liikettä tai palveluntarjoajaa. Tokmannin ja Minimanin lisäksi kylältä löytyy urheiluvälinekauppa, sisustustarvikeliikkeitä, vaatekauppoja sekä muun muassa paikallisten kesäasukkaiden suosima Mäntykirppis.