Patikointireitti Repoveden kansallispuistoon

Harjualueiden, metsälampien ja järvien välissä puikkelehtivat patikointiosuudet johdattavat kulkijansa Mäntyharjun keskustasta aina Repoveden kansallispuistoon saakka. Ympärivuotiseen käyttöön soveltuva janareitti on opastettu molemmista suunnista ja sitä voi kulkea myös maastopyörällä.

Kansallispuistoa kohti saavuttaessa, luonto muuttuu erämaisemmaksi ja korkeuseroiltaan vaativammaksi. Ota kamera mukaan, sillä reitin varrella on kuvattavaa!

Patikoinnin lisäksi voi meloa ja maastopyöräillä

Patikointireitti on osa reittiverkostoa, johon kuuluvat myös maastopyörä- ja melontareitti. Patikointireitillä on kuitenkin kävelijän kannalta enemmän nähtävää, kuten kapeita pitkospuuosuuksia ja sammaleiden peittämiä kivikoita. Maastopyöräreitti on opastettu kulkemaan enemmän myös hiekkateille.

Reitin vaativuus

Reitti on kokonaisuudessaan 33 kilometriä pitkä, mutta aikaa kannattaa varata 2-3 päivää, sillä korkeuserot saattavat yllättää. Majoitusta on Mäntyharjussa, reitin puolivälissä sekä kansallispuistossa. Taukopaikkoja on noin 10 kilometrin välein ja kaikissa niissä vähintäänkin tulipaikka, polttopuita ja ulkowc. Pitkäjärven laavulla on myös laituri ja pieni hiekkapohjainen uimaranta. Matkoslammella on erämaasauna. Kaikilla laavupaikoilla saa yöpyä ilman varauksia ja maksutta.

Reitit näkyvät Mäntyharjun karttapalvelussa, mutta maasto-opasteet ovat hyviä, eikä kartta ole välttämätön. Jos kuitenkin haluat esimerkiksi kulkea osan reitistä maastopyörällä tai melomalla, niin silloin kannattaa tutustua reitistön omiin verkkosivuihin, jossa eri osuuksia on helpompi suunnitella.

Palvelut reitillä

Mäntyharjussa on sekä maasto- että retkipyörien vuokrausta, erilaisia kuljetuspalveluita ja kanoottien vuokrausta.

Majoittua voit Mäntyharjun keskustassa B&B Pinuksessa tai Villa-Aurorassa. Jos tulet junalla, niin rautatieasemalta on Pinukseen matkaa noin kilometri. Reitin lähtöpiste sijaitsee Mäntyharjun keskustassa liikuntahalli Kisalalla. Jos taas yövyt Villa-Aurorassa, niin pääset sinne joko Mäntyharjun keskustan halki asfalttitietä pitkin tai rautatieasemalta opastettua rantareittiä, Citypatikkaa pitkin. Rautatieasemalta on Villa-Auroraan noin kolme kilometriä.

Reitin varrella voit majoittua Linkkumyllyssä, jonne on noin 18 kilometrin patikointimatka. Matkan voi taittaa myös maastopyörällä tai meloen. Jos melot, niin lähtöpiste on Kurkiniemen rannassa, noin 50 metrin päässä rautatieasemalta. Jos taas haluat maastopyöräillä (joko osan matkasta tai kokonaan), niin pyörän voit vuokrata Fillarivuokrauksesta Harrilta.

Reitille pääsee myös Citypatikkaa pitkin, jonka lähtöpiste on Mäntyharjun rautatieasemalla.

Lähtöpiste

Liikuntahalli Kisala,
Urheilutie 1

Tarkempi reittikuvaus

Mäntyharjun sivuilla

Koe myös