Kesäkahviloita, pienpanimo ja putiikkeja järvimiljöössä

Mäntyharjun vanhan rautatieaseman tuntumassa, lyhyen kävelymatkan päässä keskustassa avautuva Kurkilammen alue kätkee sisäänsä useita nähtävyyksiä, kahviloita ja jopa mäntyharjulaisen pienpanimon. Kesäaikaan alueella on vaihtuvia ulkonäyttelyitä ja muuta Pop Up -toimintaa.

Kaikki kahvilat ja ravintolatarjonta sijaitsevat Kurkilammen rannan tuntumassa kävelymatkan päässä toisistaan. Ilman pysähdyksiä Kurkilammen kiertää kävellen noin 30 minuutissa, joten se soveltuu hyvin myös lyhyeksi maisemareitiksi.

Yli 100 vuotta vanha asemamiljöö sopii vaikka koko perheen retkikohteeksi ja reissuun voi yhdistää vierailun viereisellä Kurkiniemen uimarannalla. Alkukesästä alueella pesiviä lokkeja on syytä kuitenkin varoa, sillä poikasiaan suojellessaan ne saattavat olla aika ärhäköitä.

Osoite

Kurkilammen alue,
52700 Mäntyharju

Koe myös

Frisbeegolfia Rantapuistossa

Kauniissa Rantapuistossa Kurkilammen rannalla sijaitseva Mäntyharju DiscGolfPark on maksuton ja julkisessa käytössä, kunhan pelaajat vain muistavat huomioida muut puistoa käyttävät.

Leikkipuisto

Rantapuiston leikkipaikka sopii erityisesti alle kouluikäisten kanssa käytettäväksi.

Luontoreitille Kurkiniemen rannasta

Talvisin läheisen Kurkiniemen parkkipaikalta lähtevät jäällä kulkevat hiihtoladut ja retkiluistelureitti. Kesäaikaan ranta toimii Mäntyharju-Repovesi – melontareitin lähtöpisteenä.

Vanha kenkätehdas

Askeleen punatiilisessä kenkätehtaassa toimii paikallinen pienpanimo Nilkko Brewing, ompelimon pieni puoti, Kongaamo sekä paikallisen työpajan pieni myymälä.

Kurkiniemen rantaravintola

Tunnelmallisessa rantaravintolassa on tarjolla kesäisin vaihtuva terassimenu, kahvilatuotteita sekä A-oikeudet. Ravintolan vieressä on hiekkaranta, kävelyreittejä sekä Beach volley -kenttä. Ravintolan rannasta lähtevät kesäisin Mäntyharjun molemmat melontareitit sekä jäähiihto- ja retkiluisteluradat.

Mäntyharjun tori

Mäntyharjun keskustassa sijaitseva tori on vilkas paikkakuntalasten ja lähialueen mökkiläisten kohtaamispaikka, jossa on myynnissä pientuottajien herkkuja ja käsityöläistuotteita.