Vuokraa kanootti ja tutustu lähiluontoon

Luonnonkauniin järvialueen nähtävyyksiin kannattaa tutustua myös vesitse. Miekankoskelta voit vuokrata kajakkeja tai kanootteja monenlaisille tutustumisretkille lähivesistöihin. Muutaman tunnin päiväretken saat suuntaamalla läheiselle Vihantasalmelle tai historialliseen Naulasaareen.

Miekankoskelta voit meloa myös Mäntyharjulle, lähteä Keisarinlähteen melontakierrokselle tai vaikkapa Repoveden kansallispuistoon. Miekankoskelta saat myös kanoottien kuljetuspalvelun ja jos olet omalla välineellä reissussa, niin hakukin onnistuu. Alla lisää retkivinkkejä.

Miekankoski-Vihantasalmi

Muutaman tunnin omatoiminen melontaseikkailu läheiselle Vihantasalmelle onnistuu vähemmänkin melontaa harrastaneelle.

Päiväretki Naulasaareen

Historiallisesti merkittävä Naulasaari oli 1400-luvulta alkaen Hämeen ja Savon erämaiden välinen rajapaikka. Saari on myös pikkuvihan jälkeen vuonna 1743 solmitun Turun rauhan rajasaari, eli Ruotsi-Suomen ja Venäjän rajakohta.

Mäntyharju-Repovesi – melontareitti

Miekankoski sijaitsee Mäntyharjusta Repovedelle johtavan melontareitin varrella ja melonnan voi aloittaa myös Miekankoskelta. Näin melonta-aikaa saa lyhennettyä.

Keisarinlähteen melontakierros

Keisarinlähteen viisi järveä kiertävälle erämelontakierrokselle voi lähteä Miekankosken kahvilasta. Matka-aikaan kannattaa silloin lisätä hiukan. Keisarinlähteen melontakierroksella voit yöpyä Miekankosken kahvilan yrittäjäpariskunnan omistamalla Herajärven mökillä.

Miekankosken kanoottivuokraus

Vuokrakalusto käsittää kolme yhden hengen kajakkia ja kolme kahden hengen avokanoottia. Tarjoamme kuljetuspalvelua muillekin järville ja kuljetamme myös asiakkaidemme omia välineitä. Näin voit meloa vaikkapa vain Repovedelle, jos et melo takaisinpäin. Kuljetuspalvelun hinta riippuu kajakkien määrästä sekä matkan pituudesta. Kuljetuspalvelu esimerkiksi Mäntyharjun keskustaan, aseman rantaan, on 50 euroa.

Hinnasto

Autamme aina asiakkaamme alkuun, kerromme alueen vesistöstä sekä annamme ideoita mukavista levähdyspaikoista.

Minivuokraushinta on neljä tuntia. Vuorokausihinnat ovat 40 euroa/vuorokausi. Vuokrahinta sisältää kanootin ja kajakin lisäksi melan, aukkopeitteen ja pelastusliivit. Kanooteissa pakkaamme mukaan myös äyskärin.

Vuokraushinnat kajakki tai kanootti

  • 4 h / 20 €
  • 10 h / 30 €
  • vrk / 40 €

Hyvä tietää

Kajakkien ja kanoottien vuokraus- ja kuljetuspalvelu onnistuu käteismaksulla tai yleisimmillä pankkikorteilla Miekankosken kahvilasta. Verkkomaksumahdollisuutta kannattaa tiedustella suoraan yrittäjältä puhelimitse.

Teethän varauksen vähintään kolme vuorokautta ennen vuokrausajankohtaa. Jos tarvitset useamman kanootin tai sinulla on muita kysymyksiä, niin olethan meihin yhteydessä – autamme mielellämme!

Peruskajakki yksikkö ja peruskajakki kaksikko

Merikajakkiin verrattuna peruskajakki on hitaampi, mutta myös tukevampi, joten se soveltuu hyvin aloittelevallekin melojalle vesiretkeilykäyttöön.

Runkomuotoilunsa ansiosta peruskajakit ovat suuntavakaita ja antavat melojalle varmuutta kajakin käsittelyssä. Varusteluun kuuluu kansiköydet, laajat välilaipioin eristetyt pakkaustilat, erinäisiä kansikiinnityksiä sekä mallista riippuen joko nostoevä, peräsin tai valmius peräsinasennukseen.

Avokanootti kahdelle

Avokanootti (tuttavallisemmin intiaanikanootti), soveltuu kaiken tasoisille melojille, jopa vasta-alkajille ja junioreille. Miekankosken vuokrakanootit ovat tukevia, vakaita käsitellä ja kestävät hyvin käytössä. Kanootti kulkee peruskuntoisella kätevästi kahden hengen voimin ja liukuu hyvin vedessä kevyelläkin melonnalla. Avokanootissa on kaksi istuinta.

Hyödyllistä tietoa

Miekankosken kanoottivuokrauspiste sijaitsee Uittomuseon alakerrassa. Lisätietoa saat kahvilasta. Miekankoski on myös suosittu koskikalastuskohde, jossa on käsityömyymälä ja sepän paja. Kahvilasta vuokrataan soutuvenettä ja polkupyöriäkin.

Osoite

Miekankoskentie 942,
52700 Mäntyharju

Varaukset puhelimitse

Puh. 040 065 3281

Aukiolo

Kanootinvuokrauspiste on avoinna kesäkahvilan aukioloaikoina, joka päivä klo 10–20

Lisätietoa

www.miekankoskenkahvila.com

Koe myös

Tuliaisostoksilla käsityömyymälässä

Miekankosken pieni käsityömyymälä on täynnä lähialueen käsityötaitajien taidonnäytteitä, kuten erilaisia käsitöitä, villasukkia, koruja ja sesonkituotteita. Ihana pikkupuoti, josta tehdä löytöjä!