Categories

Ilmastonmuutos koskettaa myös meitä Järvi-Suomessa. Lunta ei enää ole talvisin kuten ennen ja kesäisin sataa enemmän. Moni majoitusyrittäjistämme pyrkii tarjoamaan enemmän mahdollisuuksia vastuullisille matkailijoille, mutta meillä on tässä asiassa vielä tehtävää. Tässä muutama täsmävinkki avuksesi.

Tule junalla

Mäntyharjun rautatieasemalla pysähtyy useita junavuoroja päivittäin. Yöpyä voit noin kilometrin päässä B&B Pinuksessa tai muutaman kilometrin kävelymatkan päässä Villa Aurorassa. Mikäli yövyt kauempana keskustasta, saat tarkempia ohjeita kyytipalveluista suoraan majoituskohteesta.

Monille retkeilyreiteistämme pääset suoraan juna-aseman tuntumasta. Citypatikan lähtöpiste sijaitsee rautatieasemalla ja reittiä pitkin pääset aina Repoveden kansallispuistoon saakka.

Mäntyharju-Repovesi – retkeilyreittien lähtöpiste sijaitsee liikuntahalli Kisalalla, jonne on rautatieasemalta matkaa (keskustan halki) noin yksi kilometri. Melontareittien lähtöpiste sijaitsee Ravintola Kurkiniemen rannassa, noin 50 metrin päässä rautatieasemalta.

Älä osta pullotettua vettä 

Suomessa on täysin turvallista juoda hanavettä. Järvivettä suosittelemme keittämään 5 minuuttia, sillä pintavedessä voi olla epäpuhtauksia. Mäntyharjun kunnan ylläpitämillä ulkoilureiteillä ja Repoveden kansallispuistossa sijaitsevat kaivot kuuluvat laadunvalvontajärjestelmään, eli vesi testataan säännöllisesti. Lähdevesi on pohjavettä, joka on maakerroksen läpi tullessaan puhdistunut luontaisesti, mutta lähteen pinnalla voi olla epäpuhtauksia, joten nappaa majoituskohteesta tai kahvilasta vettä omaan pulloon.

Kierrätä ja minimoi

Mäntyharjun ulkoilureiteillä on suurimmassa osassa vielä roska-astioita, mutta emme pysty tarjoamaan kierrätysmahdollisuutta, joten parasta on huolehtia itse omien roskien kierrättämisestä. Läheinen Repoveden kansallispuisto on kokonaan roskaton, mikä tarkoittaa että kaikki sinne vietävät roskat on kuljetettava itse myös pois puistosta. Kompostoivat ulkokäymälät eivät ole roskia varten! 

Majoitu jäsenyrityksissä 

Olemme järjestäytyneet siksi, että tahdomme huomioida tulevaisuudessa kestävää matkailua aiempaa paremmin. Jäsenyrityksistämme saat myös ajankohtaisia vinkkejä ja tutustut meihin paikallisiin!

Meille turismi ei ole ongelma 

Mäntyharju on 1210,98 neliön pinta-alallaan viisi kertaa suurempi kuin maamme pääkaupunki Helsinki. Jos meitä vertaa vaikkapa Pariisiin, maapinta-alamme on kymmenkertainen. Meillä on siis paljon metsää ja satoja järviä, mutta vain vähän asukkaita (alle 6000), joten kyllä meille mahtuu matkailijoita lisääkin. 

Milloin on paras aika tulla?

Jos etsit täydellistä rauhaa ja hiljaisuutta, niin tule minä tahansa muuna vuodenaikana, paitsi heinäkuussa, sillä silloin täällä on ”puolet Helsingistä”. Olemme yksi Suomen suosituimmista kesänviettopaikoista ja moni pääkaupunkilainen omistaa täältä kesämökin. Heinäkuussa usein lomaillaan, joten hekin ovat silloin täällä. 

Lue milloin on meidän mielestämme paras aika matkustaa Mäntyharjuun