Categories

Mäntyharjussa on nimensä mukaisesti paljon harjuja ja nyt kun on lunta, voi lumikenkäilyä harrastaa melkeinpä missä vaan. Toki se on mukavampaa kunnon nietoksissa ja sellaisilla alueilla, joissa ei ole teitä tai polkuja. Suuntaa Pappilanniemeen ja Teerniemen maastoihin tai Repoveden kansallispuiston suuntaan. Jos majoitut jollakin vuokramökeistämme, niin parhaat maastot kannattaa kysyä paikallisilta sieltä. Mäntyharju on iso alue, vaikka ei äkkiseltään sitä tulisi ajatelleeksikaan!

Päiväretki Repoveden kansallispuistoon

Repovedellä on paljon lumikenkäilyyn sopivia maisemallisia kohteita. Talviaikaan puiston alueella on verrattain hiljaista ja siellä saa nauttia erämaamaisesta tunnelmasta.

Muista kuitenkin varsinkin, jos suuntaat jäälle, niin varovaisuutta! Täällä on nyt ollut hyvin pakkasta, mutta jään kantavuuden kanssa saa olla tarkkana, varsinkin Repoveden kansallispuistossa. Nyt on hyvin lunta, vaikka paikka paikoin keli onkin liukas. Tarkista myös luontoon.fi/repovesi ennen lähtöäsi, sillä siellä ilmoitellaan mahdollisista muutoksista alueeseen liittyen ja sieltä löydät myös yritykset, jotka tarjoavat puiston sisällä ja lähialueilla esimerkiksi opastettuja lumikenkäilyretkiä.

Ps. Facebookissa muuten toimii Repoveden ystävät -niminen ryhmä, jossa jaetaan ajankohtaista tilannetietoa mm. puiston lumitilanteesta ja kaikenlaisia vinkkejä muutoinkin.

 Lumikenkiä voi vuokrata mm. Mäntyharjun vuokraamolta ja Mäntyharjun kirjastolta.


Ulkoilun iloa kaikille!